Кралев след изхвърлянето на Литекс: Правилата са за всички

OFFNews 17 декември 2015 в 11:41 4297 1

Красен Кралев

"Когато спазваш правилата, когато ги прилагаш по еднакъв начин спрямо всички, тогава няма шанс да сбъркаш и управлението ти ще бъде оценено като добро. Когато обаче започнеш да правиш изключения и компромиси, тогава вече се поражда съмнение и започват различни тълкувания."

Това беше първият коментар на министъра на младежта и спорта Красен Кралев пред БНТ след решението на Дисциплинарната комисия към БФС да извади Литекс от "А" група.

"Не мога да дам оценка за работата на централата. Има обаче една древна мъдрост, която гласи, че "само законът може да ни даде свобода", каза още Кралев.

"Очевидно е, че футболът ни преминава през много тежък период. Има криза не само на национално, но и на клубно ниво. Цялата ситуация е напрегната. Но това не е нещо ново. БФС е изправен пред сериозно изпитание в момента", добави министърът

Кралев не очаква Апелативната комисия да отмени решението на Дисциплинарната комисия на първа инстанция и да направи компромис за Литекс.

"Аз очаквам да се спазват правилата. От една страна, БФС има наредба, правилник… Литекс има право да обжалва, разбира се, но мисля, че в крайна сметка ще бъде взето решение, което е съобразно законите на спорта и на държавата. От друга страна обаче, не е никак добре спонсорите и инвеститорите в българския спорт да се гонят с лека ръка", завърши спортният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови