Отхвърлиха жалбата на Платини и той остава наказан

OFFNews 11 декември 2015 в 20:55 2592 0

Спортният арбитражен съд в Лозана се произнесе по жалбата на Мишел Платини, заради наложеното му временно отстраняване от длъжност за период от 90 дни, съобщиха световните медии.

Съдът отказа да отмени наказанието, но нареди на световната футболна централа да не продължава срока на отстраняването на французина. Както е известно, беше поискано президентът на УЕФА да бъде изхвърлен от футбола за 7 години или до живот.

Тримесечното наказание на Платини изтича на 5 януари, а Спортният арбитражен съд постанови, че удължаването на срока ще бъде неоправдано ограничаване на достъпа на боса на УЕФА до правосъдието. Инстанцията в Лозана е решила, че Мишел Платини не е нанесъл непоправими щети по случая, за който е наказан.

Президентът на УЕФА Мишел Платини и президентът на ФИФА Сеп Блатер бяха временно отстранени от длъжностите си, след като швейцарските власти започнаха разследване срещу двамата за паричен превод от 2 милиона долара към сметката на французина. Плащането е извършено от световната футболна централа, но основание за него не беше намерено в счетоводните документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !