Отборът на "Рали Рейд.БГ" за "Дакар 2012" сред атракциите на "Шампион на шампионите"

Любомир Тодоров 07 декември 2011 в 19:44 1746 0

Единственият български тим, който ще ни представя в най-тежкото състезание в автомобилния спорт рали "Дакар" през 2012 г. - "Рали Рейд.БГ" бе една от големите атракции в четвъртото издание на шоуто "Шампион на шампионите", което събра елита на моторните спортове в България в столичната "Арена Армеец".

Състезателите на тима Петър Ценков и Младен Вачков се срещнаха с феновете си и  раздадоха куп автографи. представителите на отбора бяха засипани с хиляди въпроси от любопитни почитатели на високите скорости и на ATV-машините, а и от запалени фенове на рали "Дакар". "Страхотно е, че хората наистина се вълнуват от това, което ни предстои - коментира специално пред OFFNews Младен Вачков. - За любителите на високите скорости това е нещо интересно и непознато. Любопитно им е да видят наживо състезателно ATV и да и разпита за очакванията ни за това, което ни предстои".

Петър Ценков не пропусна възможността лично да размени няколко думи и да чуе ценни съвети от легендата на автомобилния ни спорт Илия Чубриков. Именно Чубриков и неговият уникален автомобил "Булгар Алпино", с който той спечели Балканският шампионат през 1967 г. и участва на едно от най-легендарните състезания в света - рали "Монте Карло" през 1969 г., бяха друга от атракциите в "Арена Армеец".

Сред участниците в шоуто бяха асовете от родния рали и планински шампионат, рали-крос и първенството на затворен маршрут. Те премериха сили и умения в паралелно преследване в серийни автомобили, надпреварвайки се в турнирна схема за короната на "Шампион на шампионите". Част от присъстващите имаха и шанса да се качат на борда на автомобилите с мощност от по няколкостотин конски сили. Сред атракциите на шоуто бе и изложението на състезателни автомобили, джипове и бъгита. Сред тях бяха колите на Димитър Илиев, Игнат Исаев, Петър Гьошев, Илия Царски, Крум Дончев и др. Именно и около колата на Илия Царски и самия него се завъртя и друг от гвоздеите на шоуто.

Специален гост на екипа бе суперзвездата на родня футбол Христо Стоичков. С появата си в залата легендарния №8 предизвика истински фурор, като веднага бе атакуват от феновете за снимки и автографи. Естествено, Ицо не пропусна възмоожността да се щракне с Царски и екипа му.

Феновете имаха възможност и да докоснат до машините на шампионите по мотоциклетизъм Мартин Чой, Николай Куманов и Ангел Караньотов, емблематични мотори от мотокроса, шампионата на писта, супер мото, ендуро, ATВ и УТВ машини и всички категории шампионски картове. Друг от гвоздеите на програмата бе награждаването на победителите в ежегодния конкурс на Прес Авто Клуб "България" "Автомобил на годината".

След изключително оспорвана битка приза за "Автомобил на годината" грабна Форд Фокус. В категорията "Ванове и многофункционални автомобили" изборът е Шевролет Орландо, а при автомобилите 4х4 - Рейндж Роувър Евок. В категорията "Екоавтомобил" бе отличен Лексус ct200. По традиция проямата и тази година имаше благотворителен характер. Събраните средства ще отидат за подпомагане на фондацията "Надежда за малките", предлагаща алтернатива за временно отглеждане на изоставени бебета и малки деца в т.н. "Малка къща" в Княжево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови