Оперират Плюшченко в ефир

Марина Юнакова 24 февруари 2014 в 18:11 2672 0

Евгени Плюшченко на Европейския шампионат по фигурно пързаляне през 2010 г. Снимка: Уикипедия

Предстоящата операция на гръбначния стълб на руската звезда във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко ще бъде излъчена на живо, за да могат сънародниците му да видят защо се е оттеглил от индивидуалната програма при мъжете на Олимпийските игри в Сочи. 

Евгени Плюшченко ще се оперира на 2 март, но все още не е ясно по какъв начин ще се излъчи хирургическата интервенция, съобщава ИТАР-ТАСС.

Двукратният олимпийски шампион на Русия ще претърпи гръбначна операция заради счупен винт, който е един от четирите поддържащи изкуствения диск между прешлените в гърба му.

"Този път няма да бързам. Преди година претърпях операция и трябваше да се възстановя бързо заради Олимпиадата, но сега имам достаъчно време", каза двукратният олимпийски шампион и добави, че му е нужна почивка, за да се избегнат бъдещи усложнения.

При счупване на един винтовете, които поддържат изкуствения диск между прешлените в гърба му, Плюшченко се оттегли от участието си в индивидуалната надпревара при мъжете фигуристи.

"Добре, че нещата се развиха по този начин, защото в противен случай можеше да се парализирам и да остана инвалид", сподели Плюшченко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!