Невероятна България помля Полша и гледа към финалите

Екип Българска История 12 юли 2013 в 21:36 9168 1

Българите не пощадиха и Полша
Българите не пощадиха и Полша

Пред препълнената зала "Конгресна" във Варна България постигна изключително важна победа над Полша с 3:0 гейма(25:21, 25:21, 25:21). Благодарение на нея "лъвовете" вече са с единия крак на финалите на Световната лига и същевременно елиминираха поляците от борбата. 

Първият гейм започна изключително равностойно и до средата му резултатът вървеше точка за точка. Пробив в посрещането на българите се получи малко след първата техническа пауза, когато нашите момчета позволиха на поляците да дръпнат с три точки. Въпреки това възпитаниците на Камило Плачи не допуснаха преднината да набъбне и втората техническа пауза дойде при резултат 14:16. Повратният момент в гейма  малко след втората техническа пауза, когато след две отлични атаки на Тошко Алексиев и невероятен блок на Светослав Гоцев българите обърнаха резултата - 20:17. До края те не допуснаха "Дружина полска" да се върне в играта и спечелиха първата част с 25:21.

Добрата игра на "лъвовете" продължи и във втория гейм. След силна атака на Соколов, отличен блок и топка в аут на Полша резултатът бързо стана 3:0. Поляците отговориха със серия от добри флот сервиси, с които намалиха  преднината на българите, но все пак изоставаха с точка при първата техническа пауза. След два отлични блока на Цецо Соколов срещу Курек резултатът набъбна до 13:9 за нашите момчета. Рециталът на Соколов продължи в следващите минути и това помогна авансът да набъбне до 16:11. В следващите минути поляците изпаднаха в тотален шок и преднината достигна цели 7 точки, което бе достатъчно за нашите момчета да затворят гейма на 21 точки.

Рециталът на българските волейболисти продължи и в третата част и резултатът бързо стана 11:7. Тази преднина позволи на нашите момчета да заиграят по-спокойно, което обаче не попречи на качеството на играта, дори обратно - в средата на гейма точките бяха 19:14. От тук насетне мачът продължи точка за точка, което бе изцяло в интерес на българите и при 24:22 залата стана на крака в очакване на победата. Тя дойде след грешка на поляците и геймът бе спечелен на 21, а с него и мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови