Quantcast

Най-красивите моменти от откриването на Олимпиадата

Offnews Последна промяна на 07 февруари 2014 в 21:51 7673 13

1/1

XXII Зимни олимпийски игри бяха открити с пищна церемония, която продължи два часа и 40 минути.

Тоюно в 20:54 часа легендите на руския и съветския спорт Ирина Роднина и Владислав Третяк запалиха олимпийският огън. Церемонията бе наблюдавана от 39 000 души на Олимпийския стадион в Сочи и над 3 млрд. зрители пред екраните по целия свят.

Най-скъпата олимпиада в историята ще продължи до 23 феврури, а над 2800 състезатели, от рекордните 88 държави ще си оспорват 98 комплекта медали в 15 вида спорт.

България ще участва с отбор от 18 състезатели, като най-близо до отличията се очаква да е Александра Жекова, която ще се състезава в сноуборд бордъркрос.

Предлагаме ви галерия с едни от най-красивите снимки от откриването

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2014 в 11:14

Че кой го интересува на кого конкретно е мнението.
Изобщо не съм се задълбочавал в четенето на тези апокрифи.
Иво или българин или някакъв читател-всички сте фоби-съвременни потисници с лек съветски аромат.
Не ме интересува дали това е шизофрения, психоза или сте няколко човека.

08.02 2014 в 18:31

До потника:
Не споря с примитиви. Ще направя изключение понеже съм добронамерен по природа, а ти не само не можеш да пишеш, но не можеш и да четеш. Невеж си.
„Разсъжденията“не са на Иво Инджев.
Повече от един ползваме ника „Българин“.
Не ми благодари!

08.02 2014 в 17:51

До Българин
Неразбрах, за истина или нещо смислено трябваше да приемем разсъжденията на ivo.bg.Личи си, че Иво не е глупав , като теб , но е скучен и банален.Всички тези глупости отдавна са изказани от рязни насрани русофоби.Явно нещо сте се пообъркали фекални русофоби.Нима мислите, че някой някога ще каже, че е потомък на саветския народ и гордо ще поиска да го линчуват.Това е като да искаш да накажеш съвремените турци за деянията на дедите им.Май нямате смелост да им търсите отговорност-близко са, много са, агресивни са, а вие сте страхливи.Що не поискате да накажете Англо-саксите за геноцида на индианското население в Америка, като сте такива филантропи и защитници на човешките права-зашото сте гъзолизци.
А това което направиха фашистите -над 20млн. жертви-не го коментирате.СССР отдавно го няма,няма и да го има.Новите
подтисници в наше време са фобите-всички, няма значение дали русо- или турко, всички онези които мразят истински.

08.02 2014 в 16:25

Сочиализъм
Ето как читател в ivo.bg коментира шоуто на Путин в Сочи:
“И” като “ИЗРОДИ”

Реших да гледам откриването на Олимпийските игри в Сочи. Защо реших да се подложа доброволно на душевно изнасилване вече не си спомням. Какви очаквания съм имал въобще? Пиша обаче, защото съм възмутен, защото тази пропаганда, която ми поднесоха, е чиста проба лъжа, кражба на истината, наглост от най-голяма величина.

Първо нека си изясним къде се провежда тази Олимпиада, кои са организаторите, защо се провежда там.

Сочи е град в Руската Федерация. Това е държава, която прие активите на СССР, но отказа да приеме пасивите му. Съветският Съюз изтри от лицето на земята държавата Русия в началото на 20-те на 20-ти век по всякакъв начин – уби бившия държавен глава царя Николай II и семейството му, вкара нацията в гражданска война и изби и прогони руската интелигенция, ограби богатствата на руските индустриалци, банкери и търговци, уби предприемчивостта на руските селски стопани, като им конфискува земята и средствата за производство и ги докара до глад, прерастнал дори до канибализъм.

Съветският съюз се разграничи от Русия и създаде нова нация – на съветските народи. Тази нова нация няма нищо общо с онази Русия. След разпада на СССР в края на миналия век се създаде новата Руска държава – Руската Федерация. Тя официално се провъзгласи за наследник на СССР – наследи столицата му, химна му, милицията му, КГБ-то му и ГРУ-то му, армията и ядрените оръжия, день победы и т.н.. Наследи изкуството му, Подмосковние вечера, Могумаев и Пугачева, Ну погоди! и Чунга-чанга, Поручик Галицин и т.н. и т.н..

Но отказа да наследява греховете за избитите през гражданската война, за загиналите през колективизацията, за загиналите през чистките на 30-те години, за загиналите през Втората световна война, за лагерите през целия период на живота на СССР, за инвазията и поробването на Източна Европа, за Берлин 53, за Унгария 56, за Чехословакия 68, за Афганистан 79, за Литва 91. Отказа да наследи греховете за потискането духа на хората.

Церемонията от тази вечер бе олицетворение на поговорката да правиш помен с чужда пита.

Започнаха с представянето на азбуката ( която пред очите на целия свят си присвоиха като руско изобретение- бел. ivo.bg). С изключение на лунохода и първия спътник нищо друго от 20-ти век не изтъкнаха.

Имаше Д като Достоевски.

Не се учеше в училищата, защото е ревностен християнин, защото в „Бесове” осмива почти половин век преди победата им революционерите социалисти и анархисти.

Имаше Т като Толстой.

Учеха го само, защото е написал най-дългия роман и никой не изучаваше философията му, а всичките му деца емигрират и умират като граждани на САЩ и Швеция.

Ш като Шагал – починал като френски гражданин,

К като Кандински – също френски гражданин.

Звучат Стравински – американски гражданин, автор на декадентска музика и Шостакович – жестоко репресиран и потискан и останал известен зарази 7-ма симфония.

Звуча, че и го повтаряха Чайковски – известен и с хомосексуалността си, заклеймена тези дни от кмета на Сочи и кой ли не.

Защо бе, другари? Защо се фукате с това? Това не е ваше, това вие го отричахте и забранявахте.

И когато си мислех, че в историята на тази страна липсва един век, все пак ни представиха и най-силната част на шоуто си – върху музиката на Свиридов „Время, Вперед!”, известна ни най-вече от новините в петък вечер на червено-черен фон бе изпълнена масовка, която направи внушение за разцвет, размах, постижения, възход, материалистически оргазъм.

Дойдоха си на думата и след това се развихри съветски реализъм – пионери, учащи се, стенгазети, волги и мотори с кошове, ракети, пергели, гаечни ключове, сърпове и чукове.

Преди да запалят огъня в чашата дадоха малко почивка на населението да подиша като чуе словата на шефа на МОК, вероятно вербуван отдавна, Путин да каже две изречения, някаква дива да изпее олимпийския химн.

Загадката кой ще запали огъня бе разбулена бързо – той бе запален от Работника и Колхозницата /в ролите Третяк и Роднина/. С цялата церемония за пореден път нагло заличават историята и си присвояват чужди достижения, замитат следите и ни правят на малоумни.

Кому е нужно това? Решили са да трансформират 35 млрд. обществени пари в частни и го направиха. Ако номерът мине и държавата им не фалира както Гърция, за световното по футбол през 2018-та ще изхарчат 60 млрд. като има кой да им позволява.
Но защо трябва да дразнят хората по света и най-вече в Русия и Източна Европа?
Трябваше през 1992-ра да има нов Нюрнбергски процес. За да се беше осъществила една истинска Русия и респективно истинска България. Понеже това не се случи и няма да се случи е добре поне да им се казва истината за да не приемат лъжата за реалност и да знаят, че буквата И е запазена за думата ИЗРОДИ!”

http://ivo.bg/2014/02/08/%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/

08.02 2014 в 10:10

Още един жест към България в представянето и. С включени северна Добруджа, част от Беломорието и Македония.
http://tinyurl.com/BG-Sochi
Всеки да го интерпретира както иска.

08.02 2014 в 09:21

Фотография от церемонията по откриването на първите зимни олимпийски игри!...http://daniivanov.blogspot.com/2014/02/blog-post_5263.html

08.02 2014 в 08:48

На мен много ми хареса откриването. Поздравления за организаторите!

08.02 2014 в 00:58

Радев,
Това в Англия беше по-интересно. Не казвам, че днешното не беше грандиозно, но му липсваше нотката на самоирония на англичаните. Иначе руснаците добре са се справили, даже някои моменти от хореографията много наподобяваха режисурата на Дани Бойл. Идейно бяха представили историческата линия, но беше твърде съсредоточена в тях си без да се отбелязва влиянието им в тези моменти върху Европа и света. С две дума - твърде насериозно са се взели.

08.02 2014 в 00:38

Прочетете онова, което е написал Асен Генов!

„Асен Генов

„5 минути гледане на церемонията в Сочи – парад на реставрационизма: пионерчета, комсомолци, милиционерът дядя Степа, ЗАЗ-ки, сърпове и чукове. При това, при тотален асинхрон в хореографията… Просташко парадиране с наследството на комунизма. Смених канала!…“

Само уникален комплексар, мразещ не само света, но и себе си, може да напише подобно нещо.

Четете и си отваряйте очите и ушите КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ иска да управлява „демократично“ България!

08.02 2014 в 00:37

Шиpока стpана моя pодная,
Много в ней лесов полей и pек.
Я дpугой такой стpаны не знаю,
Где так вольно дышит человек.