Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Меси: Нападателите ни изпуснаха шансове, а и имахме ден по-малко за почивка

ОFFNews 14 юли 2014 в 10:41 5800 7

Лионел Меси
Лео Меси със Златната топка за играч номер 1 на Мондиала

Звездата на аржентинския национален отбор Лео Меси не скри горчивината си след загубата от Германия с 1:0 на финала на Мондиала в Бразилия.

Истината е, че наградата за играч номер 1 на турнира не ме интересува особено в момента. Искахме да спечелим Световната купа за целия аржентински народ и не успяхме, каза Меси след края на двубоя и след като получи Златната топка за първенството.

Аржентинецът взе отличието, въпреки че не успя да изведе отбора си до победата и не отбеляза нито един гол след груповата фаза. 

"Опитахме, но нямахме късмета от предишните мачове", призна 27-годишният нападател на "Барселона".

Треньорът на националния отбор на Аржентина Алехандро Сабела обаче смята, че Меси съвсем заслужено е бил награден за играч на Мондиала. "Той игра страхотно на първенството и ни доведе до това място", отбеляза селекционерът.

След финала Меси не скри разочарованието си от останалите нападатели, които пропуснаха шанса си да реализират своите положения.

Звездата на Аржентина посочи и че неговият отбор е имал ден по-малко да се възстанови за финала след полуфиналния мач.

"Фактът, че играхме полуфинал ден след Германия, а на финала трябваше да играем в допълнителното време, беше в ущърб на нашия тим. Още повече - в продълженията се изправихме срещу отбор, който имаше възможност да си почива в последните минути от полуфиналния си мач. Това ни се отрази. Един ден е голяма разлика на този етап от първенството", коментира Лионел Меси.

Все пак той добави, че съотборниците му са били добре физически по време на снощния мач.

"От много години не сме играли на полуфинал и фактът, че сме тук, трябва да ни прави горди, добави играчът. - И все пак, заслужавахме повече и затова сме тъжни. Нападателите ни пропуснаха нашите шансове. Чувството е неприятно за всички нас, понеже не успяхме да спечелим купата и да я занесем на нашия народ. Болезнено е да загубиш с толкова малко. Бяхме толкова близо до тази огромна възможност за националния ни отбор, но не успяхме", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews