Месец преди Бразилия 2014: Най-шокиращите моменти от световни първенства (видео)

Деян Спасов 12 май 2014 в 16:05 17117 2

Победата на България в четвъртфинала срещу Германия от паметното световно в САЩ през 1994 г. заема 41-вото място в класацията от 50 момента, шокирали футболните фенове по света.

Един месец преди световното първенство в Бразилия, започващо на 12 юни,
ви предлагаме да се настроите за футболните финали с интересен видеоклип с най-шокиращите моменти от Мондиалите. Компилацията е на BBC и се излъчи дни преди започването на първенството в Южна Африка през 2010 г. Логично видеото не включва двубои от световното тогава, но и без тях със сигурност чрез клипа любителите на футбола биха си припомнили паметни моменти от историята на най-големия футболен форум.

"Божията ръка" на Марадона, ударът с глава, с който Зинедин Зидан нокаутира Марко Матераци във финала през 2006 г., комичната симулация на Ривалдо от 2002 г. и още много други кадри намират място в класацията на английската телевизия. 

Трябва с гордост да отбележим, че на 41-во място в подредбата е победата на България над Германия в четвъртфиналите от Мондиала през 1994 г (на 20:11 мин. във видеото). Със сигурност футболната общественост не е очаквала тогавашният действащ световен шампион да се сгромоляса срещу българския тим в мач, в който Христо Стоичков и Йордан Лечков бележат в интервал от три минути за паметното 2:1.   

BBC обръща и конкретно внимание във видеото си на най-страшния футболист в историята на българския футбол - Трифон Иванов и добавя, че в този четвъртфинал цяла Англия е подкрепяла тима ни и се е зарадвала на впечатляващата победа.






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews