Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Медалите в Токио 2020 ще са от стари телефони

OFFNews Последна промяна на 01 април 2017 в 15:35 3531 0

Организаторите на олимпийските игри в Токио започнаха да събират стари електронни устройства, които ще бъдат използвани за създаването на медалите, с които ще се награждават спортистите през 2020-а година.

"Това е страхотен проект, който ще превърне стария ви телефон в безценен предмет за спортистите. Най-хубавото е това, че по този начин всеки човек може да стане част от игрите", каза плувецът и носител на четири медала от летни олимпийски игри Такеши Мацуда.

Целта на организаторите е да съберат осем тона суров метал, който ще бъде стопен до два тона чист метал. Това ще бъде напълно достатъчно за направата на 5-те хиляди отличия, нужни за награждаванията в Токио след малко повече от три години.

По време на церемонията организаторите помолиха всички японци да дарят ненужните им електронни устройства, включително смартфони, дигитални камери и лаптопи.

Кутиите за събиране са разположени в цялата страна и ще бъдат премахнати през пролетта на 2019-а или в момента, в който металът достигне осем тона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови