Лудогорец и Левски излизат в 1/2 финал за Купата на България

OFFNews 08 април 2015 в 15:05 2026 2

Фабио Ешпиньо и Стефан Велев в единоборство за топката в последния шампионатен мач между двата отбора, завършил 1-0 за Лудогорец

Днес шампионът Лудогорец приема Левски в първи 1/2 финал за Купата на България. Двубоят в Разград започва в 19 ч. и е очакван с огромен интерес от феновете и на двата отбора.

За "орлите" от Разград този мач може да е голяма крачка към поредния дубъл, след като на практика отказаха ЦСКА от амбициите за титлата след разгрома с 4-0 в последния шампионатен мач и се откъснаха на върха на "А" група с 6 точки аванс.

"Сините" пък гледат на двубоя като на път към спасението на сезона, след като изпаднаха от първата плейофна шестица на първенството и в момента играят с по-непретенциозни отбори във втората шестица.

Първа Купа на България от 2007 година насам ще означава много за Левски, тъй като това е единственият им шанс да стигнат до участие в турнира за Лига Европа. Неуспех ще означава задълбочаване на кризата и огромно разочарование за феновете.

Аут за Лудогорец със сигурност са капитанът Светослав Дяков и защитникът Козмин Моци, за който OFFNews вчера съобщи, че е със спрени права от БФС до произнасяне на Дисциплинарната комисия за каратисткия удар на румънеца срещу Стефан Николич от ЦСКА в събота.

Вероятните състави на двата отбора днес:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Терзиев, Барт, Ангуло, Златински, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Вандерсон, Кишада.

Ст. треньор: Георги Дерменджиев

Левски: Йоргачевич, В. Минев, Белаид, Стойчев, Прохазка, Гаджев, Велев, Абди, Бедоя, Краев, Аниете.

Ст. треньор: Стойчо Стоев

Главен съдия: Цветан Кръстев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика