Любо Пенев пое националния отбор

OFFNews 25 октомври 2011 в 10:37 1926 0

Любослав Пенев, Борислав Михайлов
Любослав Пенев и Борислав Михайлов

Селекционер на българските футболни национали ще бъде Любослав Пенев, до момента треньор на Литекс, предаде Ройтерс в аванс.

На този пост той заменя германеца Лотар Матеус след пълния провал в квалификациите за Евро 2012. Както е известно снощи бившият централен нападател обяви, че напуска Ловечминути след победата с 2:1 над Лудогорец за първенство на "А" група. Постът му в Литекс бе зает тутакси от Атанас Джамбазки. Самият Пенев призна, че е преговарял с президента на БФС Борислав Михайлов, но още не е подписал договор за национален селекционер. В квалификациите националите се представиха зле, като спечелиха само пет точки от осем мача и останаха последни в групата с Англия, Черна гора, Швейцария и Уелс.

Като футболист Пенев има 62 мача с националната фланелка и е отбелязал 13 гола. Играл е в ЦСКА и испанските Валенсия, Атлетико (Мадрид), Компостела и Селта. Треньорската кариера на Любо започва при "червените" през 2009 година, а през 2010 застава начело на Литекс, с когото стана шампион миналия сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови