Красен Кралев: Вече нямаме отбор по щанги

OFFNews Последна промяна на 21 март 2015 в 13:08 5638 5

Красен Кралев - министър на младежта и спорта

"Нямаме отбор по щанги. Финансирането на федерацията по вдигане на тежести се спира до изясняване на случая", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след допинг скандала на националите ни по вдигане на щанги.

"Единственият въпрос по темата, който в момента няма отговор и може донякъде да предопредели степента на наказанието, е установяването на начина, по който забраненото вещество е попаднало при спортистите: дали има небрежност и чрез заблуда от страна на доставчика е вкарано то, или има умисъл - така си е решил треньорът да стимулира състезателите", коментира Кралев пред Дарик радио.

Очаква се втора проба за окончателно решение за бъдещите действия на министерството.

Красен Кралев каза също, че ако става въпрос за небрежност, наказанията, които ще наложи международната федерация, ще са по-малки.

Запитан от какъв порядък ще бъдат наказанията на състезателите, министърът подчерта, че "за някои това е рецидив и ще бъдат наказани до живот, за други - до четири години, други - до две, трети - до една."

"Ако втората проба е положителна, не виждам как тези състезатели ще участват на Олимпийските игри", добави той.

"Многократно алармираме, че не може да се купуват хранителни добавки и лекарства от еднолични търговци, ЕООД и така нататък. Има си компании производители, сертифицирани и така нататък, които от години се знаят", каза Кралев.

Министърът изрази съжаление, че във федерацията още от времето на Иван Абаджиев практиката е треньорите да решават какви добавки да се вземат, а не лекарите.

„Това е втората голяма грешка, която е допусната. Няма как треньорът да има грамотност да определя какви лекарства и по каква система", обясни Кралев, като допълни, че лекарите се занимават само с контузиите на състезателите и нямат достъп до медикаментите, които те вземат.

"Изборът на доставчик е направен от ръководството на федерацията и от треньора. Основно от треньора, без това да касае медицинския екип", заяви бившият лекоатлет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2015 в 08:32

Този Ахим Лаурицен говори като представител на Международната антидопингова комисия,а не като министър на спорта на България,за когото се предполага че трябва да защитава интересите на българските спортисти.
Какви са тея обвинения и присъди вместо да се разнищи случая бе деба майка му?

Тоя лисугер е ДЛЪЖЕН да каже че е убеден че станалото е грешка и че спортистите са невинни, бахти, е такива са ни всичките политици, все едно до един са родени в НагЪзаки...

21.03 2015 в 18:35

И СПОРТ НЯМАМЕ, НО СИ ИМАМЕ МИНИСТЪР НА СПОРТА!

21.03 2015 в 18:20

Този Кралев е гола вода още от времето на НДСВ и Новото време.

21.03 2015 в 17:20

Хора този човек е много некомпетентен - вижте какъв жребии по волейбол спретна http://gospodari.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0% BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6% D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D0%B9-video56714.html От това, което виждам за него е че той разбира единствено от това как да гради кух имидж на себе си, така че да задържи поста си. Избран е само заради фамилията. ГЕРБ така работят с PR и промивки на стадото.

21.03 2015 в 16:42

...федерации...ако не ги бяха създали комунистите тези федерации, нямаше кой да им помогне да проведат тоя криминален преход...да ги закрият всички...само хрантутници произвеждат...все ще се намери кой да организира спортуването на желаещите...особено ако си плащат - както е по целия свят...само че ако си плащаха сами - никога нямаше да има борчески и каквито и да било други ...чески бригади, от чиито телефони се носи: "вставай страна огромная..."