Йордан Йовчев за шести път на олимпийски игри (видео)

Васил Георгиев 11 януари 2012 в 15:34 5863 0

Йордан Йовчев
Йордан Йовчев

Феноменалният Йордан Йовчев ще запише името си в историята, като първият гимнастик, който ще участва на шест Олимпиади.

38-годишният състезаващ се президент на БФ Спортна гимнастика участва на олимпийския квалификационен турнир в Лондон. Класиралите се в Топ 30 на многобоя на състезанието получават квоти за участие на Игрите в Лондон през лятото.

Въпреки че от Международната федерация забавиха сериозно пускането на официалните резултати от класирането, вицепрезидентът на федерацията ни и национален треньор Красимир Дунев потвърди пред Gong.bg, че Йовчев е успял да се пребори за квота.

"Президентът на техническия комитет Адриан Стойка потвърди пред мен, че Данчо е в листата и със сигурност взима квота - категоричен бе Дунев. - Наистина има явно някакъв проблем и официално няма потвърждение на страницата на международната федерация. Знам само, че Йовчев е сред спечелилите правото да участват на олимпийския турнир и това е най-важното за нас".

Дунев допълни, че в Лондон всички се отнасят с гимнастика ни с невероятно уважение.

"Никой не пести суперлативи за Данчо, за това, че на тези години играе наистина силна гимнастика - коментира Краси Дунев. - Той си изигра много добре всичко, което бе подготвил. Нямах никакви съмнения, че ще вземе квота. Веднага му казах, че е сигурен за Игрите, но той до последно имаше съмнения. Той предизвика фурор тук. Взеха му интервю от "Ройтерс", от местна телевизия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови