Японски фенове почистиха стадиона след мачa срещу Кот д'Ивоар

ОFFNews 17 юни 2014 в 14:14 20758 2

Загубата на Япония от Кот д'Ивоар явно не повлия на няколко японски фенове, които собственоръчно почистиха седалките си и част от сектора след двубоя на световното по футбол.
 
Японската агитка на мача между Япония и Кот д'Ивоар от група "С" на първенството в Бразилия стана пример за всички футболни запалянковци по света. Въпреки загубата на тима им с 1:2, малко след края на двубоя японците извадиха пликове за отпадъци и почистиха както своите места, така и тези на съседите им по седалка.

Проявата има и своето разумно обяснение. Това е традиционна практика в Япония след спортно събитие. 
Висша форма на "феърплей", който ние в Европа сякаш понякога забравяме.



Двубоят на "Арена Пернамбукано" в Ресифи определено беше драматичен за японските фенове, след като азиатците поведоха в резултата в 16-ата минута чрез Кейсуке Хонда, но допуснаха обрат в интервал от две минути след голове на Вилфред Бони и Жервиньо в 64-ата и 66-ата минути.


"Феърплеят" по трибуните бе допълнен и с честна игра на терена - спортсменско ръкостискане между Мая Йошида и Дидие Дрогба след последния съдийски сигнал.  

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!