Григор Димитров преодоля първия кръг на Australian Open

OFFNews 18 януари 2016 в 11:23 3872 1

Григор Димитров

Снимка http://grigordimitrov-bg.com/

Григор Димитров

Григор Димитров започна с победа Откритото първенство на Австралия.

В първия кръг 24-годишният българин, който заема 28-та позиция в световната ранглиста и е поставен под №27 в основната схема на турнира, се наложи над Паоло Лоренци с 6:3, 7:6(8), 6:3.

Мачът на корт №3 продължи два часа и 41 минути.

В първия сет Григор беше пробит още в първия гейм, но веднага върна пробива и до края на частта даде само още два гейма на опонента си. И докато първият сет приключи относително бързо - за 33 минути, разиграванията във втория продължиха повече от час - 68 мин. Тайбрекът бе спечелен от българина, който спаси четири сетбола, преди да вземе сета. В третия сет първите два гейма бяха за Лоренци, а Григор взе трудно подаването си в третия гейм, върна пробива в шестия и взе подаването си на нула за 4:3. Втори пробив за българина му осигури сета, мача и участие във втория кръг на първия турнир от Големия шлем за годината. Там ще срещне Марко Трунхелити (№210 в света) или Йозеф Ковалик (№251 в света), които преминаха успешно квалификациите.

34-годишният италианец Паоло Лоренци е №57 в световната ранглиста. Най-доброто му класиране - №49 - е от 2013 г. Италианецът не е печелил титли в кариерата си.

Миналата година българинът достигна до 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия, където бе победен от Анди Мъри. Най-доброто представяне на Димитров на Australian Open е от 2014 година, когато на четвъртфинал беше отстранен от Рафаел Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови