Григор Димитров изпусна титлата в Истанбул

offnews 01 май 2016 в 20:00 7971 3

Григор Димитров изпусна титлата на турнира в Истанбул.

Той загуби от аржентинеца Диего Шварцман със 7:6(5), 6(4):7, 6:0 в тежък мач, изпъстрен с грешки и пробиви, пет скъсани ракети от българина, три от които счупи, и физически проблем след схващане на мускул на левия му крак. Накрая Григор изпусна и нервите си и бе наказан от съдията.

Финалният двубой на турнира на ATP продължи повече от два часа и половина.

Първи сет

Много грешки, пробив след пробив, нито един ас за Григор, две скъсани ракети от българина и трудна победа за него след час и 10 минути игра, приключила с тайбрек. Такъв беше първият сет от финалния мач.

Григор взе първия си сервис гейм трудно, след което проби подаването на аржентинеца за 2:1. Последваха два разменени гейма и резултат 3:2. Оттам нататък всеки губеше подаването си до изравняването на резултата на 6:6 и достигането до тайбрек - третият за Григор в този турнир. В него аржентинецът успя да вземе 5 точки, преди българинът да затвори сета.

Втори сет

Във втория сет, макар и трудно, Григор не допусна пробив в началото му и спечели подаването си, след което затвърди преднината с два спечелени гейма - 3:0. Аржентинецът взе подаването си за 3:1, след което проби играта на Григор и намали преднината му на 3:2. Григор бързо върна пробива за 4:2 и спечели и следващия гейм - 5:2. Българинът бе принуден да сервира за спечелването на мача, но напрежението не му позволи да го спечели. Това се оказа и ключово за изхода от двубоя.

Аржентинецът спечели подаването си за 5:3, след което проби отново играта на Григор - 5:4, и успя да изравни - 5:5. Последваха нови лоши минути за Григор - мускулно схващане и трета скъсана ракета доведоха до спечелване на гейма от Шварцман, който при 5:6 застана на линията за спечелването и на сета. Григор се пребори за гейма, проби играта на съперника си и отново двамата се изправиха един срещу друг в тайбрек, който този път беше спечелен от аржентинеца.

След два часа и 22 минути мачът започна отначало в третия сет.

Трети сет

Първият гейм отиде в актива на сервиращия Шварцман. Нивото в играта на Григор спадна рязко и той изгуби и следващите два гейма. Българинът загуби контрол, счупи поредна ракета и получи наказателна точка. Така загуби гейма, не спечели и последния. Така загуби сета на нула, както и мача.

На церемонията след срещата Григор се извини на публиката за невъздържаното си поведение в последните геймове, за което получи аплодисменти.

Днешният двубой беше първият между Григор Димитров и Диего Шварцман.

За 23-годишния Шварцман - №87 в света - това беше и първият финал на сингъл в турнир на ATP. 24-годишният Димитров, №29 в ранглистата, се бореше за петата си титла от турнири на ATP. Той стигна до финала след победи над Иво Карлович с два тайбрека и над Иржи Весели.

Миналата година турнирът в Истанбул беше спечелен от Роджър Федерер, а Димитров отпадна на полуфиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

3

Чичо ви

02.05 2016 в 06:37

Xe-хе, то това не е като да еб.ш старите баби... ма нищо, ша опита пак другия път.

12423

2

Бай Муле

01.05 2016 в 21:22

Григор Пакпадналов.

77927

1

El Commandante

01.05 2016 в 20:26

Валери Божинов.
На тениса.