Григор Димитров е на ½-финал в Синсинати

OFFNews 19 август 2016 в 19:38 12143 0

Григор Димитров си осигури място на полуфиналите на турнира в Синсинати. Той победи американеца Стив Джонсън в 1/4-финален мач, продължил час и 25 минути и завършил с резултат 7:6(8), 6:2.

На полуфинала Димитров ще играе срещу хърватин – 14-ия в света Марин Чилич или съперника му Борна Чорич. 19-годишният Чорич (№49 в ранглистата) стигна дотук след победа над бившия №1 в света Рафаел Надал.

Първият сет между Димитров и Джонсън беше размяна на гейм за гейм, без пробиви. Той продължи повече от 50 минути и завърши с тайбрек в полза на българина.

Във втория хасковлията даде само два гейма на опонента си. Той започна с пробив за Димитров, който затвърди резултата - 2:0. Последва размяна на сервис геймове, втори пробив за българина и резултат 4:1, който бързо стана 5:1. До края на мача американецът спечели още само един гейм.

Това беше четвъртият мач между двамата тенисисти. Последните две победи бяха за 26-годишния американец, който заема 23-ото място в световната ранглиста. Българинът, който е достигал до №8, в момента е №34.

В предишните си мачове в Синсинати Димитров отстрани поставения под номер 2 в основната схема на турнира Стан Вавринка, както и Фелисиано Лопес и Жил Симон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!