Ексклузивно Мерките на кабинета: Вдигат пенсиите с 20%, отстъпки за горивата, 0% ДДС за хляба за 1 г., 9% - за парното

Готов е маршрутът на Africa Eco Race 2013

Последна промяна на 05 декември 2012 в 12:03 1392 0

Маршрутът на Africa Eco Race
Маршрутът на Africa Eco Race

Africa Eco Race е крос-кънтри маратон, организиран от ветерана Рене Медж, който следва стъпките на класическия „Париж – Дакар” в Африка. Надпреварата започна да се провежда след като самият „Дакар” бе преместен в Южна Америка и немалка част от състезателите възроптаха срещу тази новост, искайки своите приключения на Черния континент.

Съвсем наскоро, организаторите на Africa Eco Race представиха маршрута на петото поред състезание, което ще стартира на 27 декември в Сен Сиприан, Франция и ще завърши на 9 януари 2013 година в столицата на Сенегал Дакар.

За 2013 г, Africa Eco Race ще предложи 11 етапа с обща дължина от 5796 км, от които 3342 км състезателни отсечки. След техническия преглед в Сен Сиприан, керванът на надпреварата ще се отправи към Алмериа, Испания, откъдето с ферибот машините ще бъдат трансферирани до Надор в Мароко. В африканското кралство ще бъде първия специален етап, както и още две отсечки. След това състезанието ще навлезе в Мавритания, където на 3 януари ще е почивния ден, последван от втората част на ралито, която ще достигне Розовото езеро в Дакар >>ОЩЕ>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови