G-Energy Team води в Световния шампионат след Baja Aragon 2014

OFFNews 27 юли 2014 в 14:42 1621 0

След като се класира на 4-то място в Baja Aragon 2014, отборът G-Energy Team, в лицето на Владимир Василиев и Константин Жилцов (MINI ALL4Racing), увеличи преднината си в Световния крос-кънтри шампионат на FIA. Руснаците имат общо 171 точки след 6-ия кръг на шампионата, което за момента ги бетонира като основни претенденти за Световната купа.

Резултатите от втория ден на Baja Aragon 2014 много наподобяваха миналогодишните, когато отново челните две позиции бяха окупирани от Нани Рома и Орландо Теранова. Рома водеше от самото начало на състезанието и завърши с победа и общо време 4 часа 47 минути и 12 секунди. С това време той убедително взе първото място, следван от Теранова и холандеца Ван Лун, финиширал с трети резултат. Насер Ал-Атия спука гума в първия етап на втория ден и загуби ценно време, което не можа да навакса с доброто темпо, което поддържаше. Все пак успя да стопи разликата с Рома до 30 минути.

Руското дуо Василиев/Жилцов останаха на четвърта позиция, въпреки силното си темпо и през двата състезателни дни. С този си резултат, както вече споменахме, G-Energy Team продължава да води в генералното класиране за Световната купа с прилична преднина. В специално интервю за сп. OFF-Road.BG състезателите от G-Energy разказаха повече за стратегията по време на Baja Aragon 2014, намеренията до края на сезона и тестваните нововъведения по тяхното Mini ALL4 Racing.

Gazpromneft – Lubricants Ltd., производител на премиум маслата G-Energy, е партньор на едноименния спортен отбор от началото на тази година, като развива сериозна програма за подпомагане и развитие на местни моторспорт събития в Русия, както и подпомага участието на руски отбори в регионални и световни крос-кънтри надпревари.

G-Energy тества своите масла и индустриални смазки непосредствено на състезателните трасета, като получава съвети и отзиви от най-добрите руски пилоти. Крос-кънтри състезанията дават уникална възможност да се потвърдят водещите характеристики на G-Energy продуктите при екстремни натоварвания на двигателите и другите възли на автомобилите. Така, Gazpromneft – Lubricants може допълнително да подобри състава на и без това висококачествените си продукти.

Александър Туркан, Генерален Директор на Gazpromneft - Lubricants Ltd., отбелязва: "G-Energy Team е едноличен лидер в класирането за Световната купа и това е още едно доказателство за качеството на премиум продуктите G-Energy Racing, доказали се в спортните BMW двигатели. Инженерните решения на X-Raid, който е наш технически партньор, ни позволяват да се състезаваме с автомобили от най-висок клас в рали-рейда, като сме конкурентноспособни на всички световни тимове. Лидертвото на отбора ни в шампионата е едновременно и лидерство на продуктите G-Energy в такава тежка дисциплина, каквато е рали-рейда”.

Още 4 състезания остават до края на Световния крос-кънтри шампионат. Следващият кръг на първенството е Hungarian Baja от 14 до 17 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови