Димитров и Пиронкова стартират на US Open

Ивайло Анев 24 август 2014 в 11:05 3456 0

Най-добрите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров започват своето участие на Откритото първенство на САЩ по тенис.

23-годишният Димитров е поставен под №7 в основната схема и в първия си мач ще се изправи срещу американеца Райън Харисън. За Гришо това е четвъртият US Open. Досега той не се е класирал във втория кръг на турнира от Големия шлем, който се провежда в Ню Йорк. Тази година букмейкърите обаче поставят българина в Топ 5 на фаворитите за спечелване на турнира. В отсъствието на миналогодишният шампион Рафаел Надал букмейкърите поставят под №1 сърбина Новак Джокович

Райън и Димитров срещнаха за първи път на старта на тазгодишния Уимбълдън, където Димитров победи съперника си със 7-6 6-3 6-2, а след това стигна и до първия си полуфинал на турнири от Големия шлем.

Звездата на българския тенис, който е и №8 в световната ранглиста, е в един поток с легендата в тениса и настоящ №3 в световната ранглиста Роджър Федерер. Двамата могат да се срещнат на 1/4 финал.

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова ще играе срещу италианката Карин Кнап, а срещата е втора на корт номер 15 в програмата за 25 август. От 18.00 часа е първият мач на този корт, очаква се мачът Пиронкова-Кнап да започне към 19.30 ч. българско време.

26-годишната пловдивчанка, която е 53-а в света, записа шест поредни загуби в турнирите на WTA и сега ще се опита да прекъсне "черната серия". Най-доброто представяне на турнира беше през 2012 г., когато стигна до четвъртия кръг.

27-годишната Карин Кнап е 71-ва в ранглистата и до момента няма титли в кариерата си. Пиронкова има една победа над италианката с 6:0, 6:1 от турнир в Щутгарт (Германия) през 2006 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови