Димитър Илиев награден от ФИА в Индия

Любомир Тодоров 10 декември 2011 в 14:22 2805 0

iliev-yanakiev
iliev-yanakiev

Традиционната церемония за награждаване на всички шампиони в състезнията, сертифицирани от Международната автомобилна федерация (ФИА), се състоя за първи път в индийската столица Делхи.

За наша радост имаше наградени и българи – рали първенецът Димитър Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев Досега бляскавата гала се провеждаше неизменно в Монако. Босът на отбора от Формула 1 „Сахара Форс Индия” Виджай Маля беше домакин на церемонията в Делхи, която беше част от годишната генерална асамблея на ФИА. Илиев и Янакиев получиха наградата за първото си място в Европейската рали купа – зона Изток.

 Двамата спечелиха този сезон титлата и в родния рали шампионат, която за Митко е шеста. Трофеите си получиха победителите във Ф1, Формула 2, WRC, WTCC, в континенталните рали шампионати, в картинга и т.н. С три награди си тръгна отборът на „Ред Бул”. Себастиан Фетел получи приза за световен шампион във Формула 1, Кристиян Хорнер взе отличието за първенец при конструкторите, а Марк Уебър – купата за третото място.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови