Бронзовият медалист Локомотив София изгонен от А група

OFFNews 18 юни 2015 в 14:30 6510 7

Футболистите и щабът на Локомотив София празнуват спечелването на бронзовите медали в края на миналия сезон на "А" група

Локомотив София няма да бъде част от А група през новия сезон 2015/16. „Железничарите" няма да бъдат допуснати до участие в елита на българския футбол, въпреки че се надяват на компромис.

От клуба са изпратили молба с платежно нареждане от 20 хиляди лева към частен съдебен изпълнител, който работи за НАП. Локомотив обаче има задължения към агенцията на стойност над милион и половина лева, а в молбата липсват документи за постигнато споразумение за разсрочване с НАП, съобщава Гонг.

Отборът започна тренировки на стадиона в Надежда преди няколко дни, като вярваше, че може да запази статута си на участник в "А" група. Днес обаче Локомотив София отложи подготвителния си лагер във Велинград, за където трябваше да замине.

До последното произнасяне на Изпълкома по казуса от Локомотив София ще наложат пълно мълчание и няма да дават никакви изявления.

През миналия сезон възпитаниците на Димитър Васев се представиха впечатляващо и спечелиха бронзовите медали в "А" група. През новия сезон обаче по всяка вероятност червено-черните" ще играят във "В" група, където статута на тимовете участници е полупрофесионален.

В същото време се очаква Изпълкомът на БФС да се събере в понеделник, когато ще бъде приета наредбата за новото първенство. Жребият за новия сезон в „А" група пък по програма ще се тегли във вторник.

За титлата в новия шампионат ще се борят 10 отбора, които ще се срещнат по 4 пъти помежду си - тоест общо 36 мача. БФС вече обяви в официалния си сайт, че през следващия сезон участниците в група ще са Лудогорец, Берое, Литекс, Ботев Пловдив, Левски, Черно море, Славия, Локомотив Пловдив, Монтана и Пирин Благоевград.

Остава неясна единствено съдбата на ЦСКА и евентуалното сливане с Литекс. Решението за бъдещето на двата отбора ще бъде взето в близките дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови