Ботев (Пловдив) изхвърли Черноморец от турнира за Купата

Васил Георгиев 04 декември 2011 в 15:16 1398 0

fut-cup-bul

Петият в Източната "Б" футболна група Ботев (Пловдив) изхвърли третият в "А" група Черноморец (Бургас) на 1/8-финалите в турнира за Купата на България по футбол.

На стадион "Христо Ботев" в Пловдив момчетата на треньора Милен Радуканов надиграха възпитаниците на Димитър Димитров-Херо с 2:1. В 27-ата минута на мача отборът на Ботев остана с човек по-малко, след като Ангел Рахов си изкара два жълти картона само за четири минути. Това обаче не стресна особено тима на Ботев, а не успя да поразбуди и лежерния тим на Черноморец. Така в 36-ата минута Николай Домакинов изведе Ботев напред в резултата,засичайки с глава центриране на Тодор Неделев от фаул.

След почивката гостите леко живнаха, но в 56-ата минута и те останаха с 10 души, след като Анеси бе изгонен. В 73-ата минута реферът Ивайло Стоянов даде дузпа за Черноморец, която вратаря на бургазлии Стоян Колев хладнокръвно реализира за 1:1. Само две минути по-късно обаче тимът на Черноморец остана с 9 души, след като Енис Хаири получи червен картон за нарушение срещу Петър Атанасов, който излизаше очи в очи с Колев. В 86-ата минута тимът на Ботев стигна до двоен удар в наказателното поле на Черноморец, след като вратаря Колев улови непозволено върната от Радостин Кишишев топка. след изпълнението Йордан Христов с бомбен удар оформи крайното 2:1 за Ботев. 

Щастлив съм от успеха - заяви след двубоя треньора на Ботев Милен Радуканов. - Посвещавам успеха на страхотната ни публика, на ръководството на Ботев и на съпругата ми, която има днес рожден ден. Нямам претенции кой да ни се падне на 1/4-финалите. Не се притеснявам, че рано или късно ще срещнем и бившия ми тим ЦСКА в турнира".

"Това бе най-слабия ни мач за полусезона - не скри огромното си разочарование треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо. - На почивката казах на момчетата в съблекалнята, че авторитет трудно се гради и много лесно се срива. Днес направихме точно това - сринахме всичко, което успяхме да изградим цяла есен.Приемам тази загуба като личен провал, тъй като явно не съм успял да мотивирам играчите ми достатъчно добре".

Купа на България, 1/8-финали

Етър - Левски 0:3 Добруджа - Локомотив (Пловдив) 0:4 Лудогорец - Светкавица (Търговище) 5:1 Тунджа (Ямбол) - Миньор (Перник) 0:3 Септември (Симитли) - Сливнишки герой 3:0 Спартак (Плевен) - ЦСКА 0:3 Литекс - Калиакра 5:0 Ботев (Пловдив) - Черноморец 2:1 Жребият за 1/4-финалната фаза ще се тегли на 5 декември (понеделник) Заб. Тимовете, набрани с тъмен шрифт, се класират за следващата фаза на турнир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови