Бивш треньор на Левски пое Ботев (Враца)

OFFNews 07 декември 2011 в 14:12 2016 0

Доскорошният помощник-треньор на Левски Антони Здравков е новият наставник на Ботев (Враца).

Врачани останаха без наставник, след като малко преди края на есенния полусезон Атанас Джамбазки прие офертата на шампиона Литекс.

Здравков води през миналия сезон тима на Калиакра (Каварна), като успя да спаси отбора от изпадане. През лятото по настояване на спортния директор на Левски, който тогава бе и треньор на тима, бившият полузащитник на "сините" се завърна на "Герена".

След като Николай Костов пое отбора на Левски обяви, че през зимата ще има промени в треньорския щаб. Помощници на Здравков в Ботев ще бъдат досегашните асистенти Тодор Гарев и Илия Вълов.

Врачани завършиха полусезона на 11-о място с три победи, пет равенства и седем загуби.

"Ще работим за подобряване на ефективността на отбора в атака - заяви Здравков при представянето си. - Защитата също трябва да е по-стабилна. Надявам се аз и екипът ми да задоволим претенциите на публиката на Ботев. Програмата ни е доста сложна, но това не ме притеснява.  Ще опитаме през зимата да се подсилим с футболисти, които да вдигнат класата на отбора".

Отборът се събира за старт на зимната подготовка на 5 януари. В първите три дни играчите ще минат медицински тестове. На този етап е ясно, че първият лагер на врачани ще е в Сандански.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!