Бивш роден футболен бос се крие в Макао

Васил Георгиев 26 януари 2012 в 17:40 21360 0

Костадин Хаджииванов Снимка Сергей АНТОНОВ
Костадин Хаджииванов Снимка Сергей АНТОНОВ

Бившият собственик на футболния отбор на Беласица (Петрич) Костадин Хаджииванов, за който бе обявено че е издирван от Интерпол за организиране на "черно тото", се крие в Макао.

Гръцкият спортен журналист Кириакос Томиадис обяви това в предаването си по радио СКАЙ. Той разясни, че Макао е със статут на специален административен район, като няма подписано споразумение с Интерпол. Това означава, че заповедите за арест, издадени от Интерпол не важат там.

"Докато е на територията на Макао Хаджииванов на практика е абсолютно недосегаем", категоричен е Томиадис.

Томиадис припомня и другата версия за местонаходжението на известния във футболните среди като Коце Маца Хаджииванов. А тя е, че бившият футболен бос е в Куала Лумпур. В Малайзия Хаджииванов ръководел една от най-оборотните букмейкърски къщи заедно с един от лидерите на световната мрежа за незаконни залози Уинстън Радж Перумал. След 2010 г. следите на Хаджииванов наистина водят именно към Куала Лумпур.

Костадин Хаджииванов е сочен за глава на "черното тото" във футбола в гръцката втора лига и в първа лига на Македония.

Според разследване на гръцки журналисти Хаджииванов бил сред ключовите фигури, свързани с нелегални залози в Европа и в световен мащаб.

Както е известно, през 2008 г. Хаджииванов бе арестуван на гранично-пропусквателния пункт Промахон заради контрабанда с цигари. Впоследствие бе преместен в германски затвор и осъден на 2 години условно и глобен с два милиона евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!