Безгрешна Коста Рика победи разочароваща Италия (видео)

Деян Спасов 20 юни 2014 в 21:18 3184 0

Отборът на Коста Рика се наложи над Италия с резултат 1:0 и събра 6 точки, с които се класира за осминафиналите на Световното първенство. 

Единственото попадение в мача от група "D" отбеляза Брайън Руис в 44-ата минута.

След победата над Уругвай с 3:1 преди няколко дни днес костариканците отново изненадаха футболните фенове и постигнаха втори паметен успех, като по този начин тимът изхвърли и Англия от турнира - дори преди мача между двата тима.

Тимът на Коста Рика определено не изглеждаше стреснат от четирикратния първенец на планетата, даже напротив.

Играчите на старши-треньора Хорхе Луис бяха тактически и физически добре подготвени за срещата и се възползваха от шанса си да отбележат чрез капитана на тима Брайън Руис в края на първото полувреме.

От своя страна Италия предложи доста по-слаба продукция от успешния първи мач на "Адзурите" срещу Англия, спечелен с 2:1. Темпото, което халфовата линия на отбора диктуваше, беше много мудно, а централният нападател на тима Марио Балотели този път не впечатли с играта си.

Включванията като резерви на Лоренцо Инсинье и Антонио Касано също не помогнаха на италианците да отбележат.

След загубата Италия и Уругвай ще решат в мач помежду си последния кръг от груповата фаза на турнира кой ще е вторият отбор, излизащ от група "D" на Мондиала. 

Италия 0-1 Коста Рика 

44' Б.Руис 


Състави:

Италия (4-1-4-1): Буфон, Абате, Бардзали, Киелини, Дармиан, Де Роси, Кандрева (Инсинье), Пирло, Мота (Касано), Маркизио (Черчи), Балотели

Коста Рика (5-4-1): Навас, Гамбоа, Дуарте, Гонзалес, Умана, Диас, Руис (Бренес), Техеда (Куберо), Борхес, Боланос, Кембъл (Урена)


Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови