Български автомобил се готви за рали „Дакар 2013”

Последна промяна на 22 май 2012 в 13:53 1816 0

Български автомобил за рали
Български автомобил за рали "Дакар 2013"

Екипажът Орлин Алексиев и Александър Стоянов – Дънди ще вземе участие в рали “Дакар 2013”. След първото българско участие с АТВ през 2011-а в световната надпревара, настъпи момента България да изпрати и свой участник с автомобил – най-оспорвания и тежък клас на състезанието.

Ръководител на отбора и участник с ATV ще е доайенът на оф-роуда в България Тодор Христов. Христов вече има организирано и осъществено зад гърба си първото българско участие на Дакар през 2011 година и натрупан опит в участия в кръгове от Световния Крос-Кънтри Шампионат. За “Дакар 2013”, Христов ще разчита на четириколка Yamaha. Под въпрос е участието на Зорница Тодорова, поради сериозни контузии на състезанията в Арабския полуостров тази пролет.

Орлин Алексиев и Александър Стоянов ще състезават в клас Т2 с подготвено в България Mitsubishi Pajero 3.2 D, като ще се изполват тунинговани части от известната италианска фирма “Rally Art”. Алексиев направи своя дебют през миналата година в пясъците на Тунис по време на втория кръг от Световния Шампионат, а след това последваха успешни участия в „Балкан маратон 2011 и „24 часа на Атина”. В началото на тази година, заедно с със Стоянов стартираха успешно с победа в състезанието „Трявна 2012”, а месец след това се класираха на второ място в тежкото и престижно състезание „Evia Rally 2012” Гърция. >>целия текст плюс галерия и видео>>

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови