Българи на старта на оф-роуд маратона Silk Way Rally 2016

Христомир Николов 28 юни 2016 в 22:29 3440 1

Екипажът Петър Ценков - Иван Маринов с автомобил Opel Antara RR ще застане на старта на международния оф-роуд маратон Silk Way Rally 2016 ( рали "Пътят на коприната"), който ще се проведе от 8 до 24 юли, със старт в Москва и финал в Пекин. Надпреварата, с маршрут от близо 11 000 километра, ще премине през степи и пустини на териториите на Русия, Казахстан и Китай, като по единодушно мнение ще е по-тежка и атрактивна от провелите се в Южна Америка последни издания на рали "Дакар".

Точно 100 автомобила и 24 камиона ще застанат на старта на Червения площад в Москва. Освен Ценков и Маринов, на старта на Silk Way Rally 2016 ще видим много от големите имена в света на рали-рейда като пилотите на Peugeot Стефан Петерханзел (победител от последния „Дакар”), Себастиан Льоб и Сирил Депре; звездите на Mini Язид Ал Раджи и Хари Хънт, победителят от Balkan Offroad Rallye Раз Хайман, опитния унгарец Балаж Жалай и куп силни руски и китайски пилоти.

Петър Ценков и Иван Маринов са двукратни участници в евро-азиатската надпревара. Българите дебютираха в Silk Way през 2012, с първата версия на Opel Antara с по-маломощния 3,2-литров двигател. При дебюта си, нашите момчета се класираха на 23-о място, а по-големия си подвиг сътвориха година по-късно. Тогава, Пепи и Иван, вече с по-мощната машина, с която участваха и в рали „Дакар”, успяха да стигнат до историческото 10-място на финала в Русия, нареждайки се в световния елит на частните рали-рейд отбори.

Над 50% от състезателния Opel Antara, е изцяло обновен. Нови по болида са окачването, двигателния блок и резервоарът, а за справяне с тежките предизвикателства е добавена и климатична система. Освен състезателният автомобил, през сериозна ревизия е минали и асистентския камион на отбора Rallyraid.bg. Триосният Mercedes вече е с добавен турбокомпресор към дизеловия си двигател, климатична система и сериозно обновление в работната част, където са добавени нови генератори за електричество, нови чекмеджета за инструменти и части и др. (вижте цялата новина в auto.offnews.bg)

Българското участие в Silk Way Rally ще може да следите ежедневно на страницата на АВТО OFFNews.bg!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!