Англия - Франция – 2:0. 90 000 на "Уембли" пеят "Марсилезата"

OFFNews 18 ноември 2015 в 06:16 1991 0

На „Уембли”

Снимка Gol.bg

На „Уембли” почетоха за пореден път Франция.

Снощи “Уембли”, цяла Англия и цял свят почетоха за пореден път Франция заради терористичните атаки в Париж в петък. Приятелската среща между Англия и Франция завърши 2:0, но това не бе най-важното, съобщава gol.bg.

90 000 зрители на “Уембли” пяха от сърце “Марсилезата” - химнът на Франция в знак на солидарност към тях. Целият стадион посрещна на крака и с мощни овации хората на Дидие Дешан. Сред тях бе Ласана Диара, който в петъчната нощ загуби братовчед си. Французинът Самир Насри пък написа в “Туитър”: “Аз обичам Англия”.

Отборът на Франция бе съпроводен от националния си флаг, на който пишеше “Liberte, egalite, fraternite” - свобода, равенство, братство. След това двата отбора се събраха прегърнати около центъра на терена за минута мълчание в чест на загиналите.

Иначе двубоят започна равностойно. В 39-та минута Деле Али вкара страхотен гол в първия си мач като титуляр за Англия. Халфът на Тотнъм направи 1:0 след супер удар по диагонала извън наказателното поле, при който вкара топката в далечния горен ъгъл.

До края на първата част Хари Кейн и Рахим Стърлинг пропуснаха да увеличат резултата. Това стана малко след началото на втората част - в 48-та минута Уейн Рууни направи 2:0 с 51-вия си гол за “Трите лъва”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews