80 сноубордисти от 20 държави стартират на Световната купа в Банско в събота и неделя

OFFNews 20 януари 2023 в 20:51 2412 0

Снимка Министерство на младежта и спорта

Весела Лечева

„Горда съм, че България се утвърди като успешен домакин на световни и европейски купи от календара на ФИС. Домакинството на предстоящата Световна купа по сноуборд носи престиж на страната ни и е доказателство за доверието към България като успешен организатор на големи спортни събития“, заяви министърът на младежта и спорта Весела Лечева при откриването на Световната купа по сноуборд в Банско.

За трети път зимният ни курорт е домакин на престижното състезание от календара на световната федерация. Церемонията по откриването и тегленето на състезателните номера беше на централния площад в Банско.

Лечева отбеляза, че Банско и федерацията по ски са заслужили доверието на световната федерация със своята работа през годините.

„Пожелавам успешни стартове и отлично представяне на българските сноубордисти, които са водени от Радослав Янков. Надявам се, че ще станем свидетели на силно състезание, в което най-добрите сноубордисти ще покажат своите възможности и ще запалят стотици деца по професионалния спорт“, добави Лечева.

Министърът на младежта и спорта пожела късмет и на домакините в променливото време, което изисква от техническите екипи още по-големи усилия и професионализъм за подготовката на състезателното трасе. Участие в Световната купа по сноуборд заявиха над 80 сноубордисти от 20 държави, а стартовете на писта „Томба“ са в събота и неделя.

Шестима състезатели ще представят България на Световната купа - Радо Янков, Александър Кръшняк, Михаил Кръшняк, Димитър Ганчев и Кристиян Георгиев при мъжете, както и Теодора Пенчева при жените. На писта "Томба" ще бъде и олимпийският шампион от Пекин 2022 и петкратен световен шампион Бенямин Карл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови