3 от 3 за Холандия след победа над Чили (видео)

Деян Спасов 23 юни 2014 в 21:02 2584 0

Холандия победи Чили с 2:0 с голове на влезлите като резерви Лерой Фер и Мемфис Депай и след три победи се класира на първо място в група "В" на Световното първенство в Бразилия.

"Лалетата" бяха без своя основен голмайстор Робин ван Перси, който е наказан. Вместо него като титуляр започна Дирк Каут. Варгас и Санчес стартираха отново в атаката на Чили, а халфът на Ювентус Артуро Видал бе оставен на резервната скамейка.

През първото полувреме на двубоя преобладаваха единоборствата в центъра на терена. Нарушенията зачестиха от страна и на двата отбора, а головите положения пред двете врати бяха рядкост. Пет минути преди края на първата част пред  Ариен Робен се откри чисто положение. Крилото пробяга 50 метра с топка в крака, преминавайки технично през няколко играчи на Чили, но завършващият му удар бе неточен.

Втората част също предложи доста здрав футбол и не много положения пред двете врати. Логично на събитията първият гол за холандците падна след изпълнение на корнер и удар с глава на влезлия като резерва полузащитник Лерой Фер.

След допуснатото попадение чилийците вдигнаха оборотите, заиграха по-директен футбол и потърсиха изравнителен гол, но стабилна игра на централната холандска двойка бранители не позволи на южноамериканците да създадат по-чисти положение. 

В края на мача контратака, в чиято основа бе Ариен Робен, завърши с прострелен пас и гол на Мемфис Депай.

По този начин двата отбора оформиха крайното класиране в група "В". "Лалетата" се класират на първо място и ще срещнат малко по-лек противник на осминафиналите, докато отбора на Клаудио Борхи след първата си загуба в надпреварата, ще продължи като втори отбор в групата. 

В другия мач от група "В" вече отпадналия световен и европейски шампион Испания победи в протоколен мач Австралия с 0:3.



Състави:

Холандия: Силесен, Блинд, Влаар, Де Врий, Янмаат, Снайдер (Фер), Де Йонг, Вийналдум, Ленс (Депай), Каут (Конголо), Робен

Чили: Браво, Силва (Валдивиа), Медел, Хара, Мена, Гутиерес (Бусажур), Диас, Исла, Арангис, Варгас (Пинила), Санчес

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови