Жителите на Златарица на протест заради разбити пътища

Ивайло Анев Последна промяна на 27 април 2015 в 08:22 2739 3

Снимка БГНЕС, Архив

Жители на Златарица ще протестират днес срещу лошото състояние на републиканската пътна инфраструктура на територията на общината, съобщи БНР.

Те планират тричасова блокада на входните артерии на града.

Хората са недоволни от бездействието на държавата, въпреки необходимостта от спешен ремонт на пътищата в общината. Асфалтът е доразрушен, след като през района е отклонено движението от село Мерданя за град Елена.

Протестът е подкрепен от общинската администрация.

В края на миналата година свлачище прекъсна пътя към град Елена и трафикът беше насочен по обходен маршрут - през община Златарица.

"На хората им писна, включително и на мен ми писна, да си пишем преписки с Министерството на регионалното развитие, Областно пътно, Агенция "Пътна инфраструктура", за пътищата, които са третокласна пътна мрежа на територията на община Златарица", заяви кметът на града Пенчо Чанев.

"След като стана свлачището за Елена, поискаха от мен да осигурим достъп, ние нямаше как да го откажем. Тогава беше казано, че ще бъде за месец, но това продължава вече четири месеца. Пренасочването на потока разруши пътищата. Искам да ни чуят и да разберат, че колкото и да сме малка община, тук живеят хора, плащат си винетки по тези пътища, имаме висока събираемост на пътните данъци", допълни още той.

Кметът е получил предупредително писмо, че ако блокадата бъде предприета, той ще бъде глобен.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" съобщиха, че до края на май, проблемът със свлачището ще бъде решен, движението към град Елена ще бъде пуснато и тогава ще бъдат ремонтирани пътищата, използвани за обходния маршрут.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2015 в 14:14

Че то така е навсякъде нали бързат да строят магистрали с фирмите на ДПС, а за кръпки дори нямат. Така ги правят, че по често да имат скъпоплатени поръчки. Вижте която и да е пряка от Витошка какво се случва и не ми разправяйте с фалшиви анкетки колко харесвана е кметицата. Само замазват овчи очи и източват хазната.

27.04 2015 в 10:52

Нали асфалт не се ядеше?! Какво пищят всички червени сега?!

27.04 2015 в 09:30

Хубава работа, ама циганска. А Пеев няма ли да с искат. Години автобусите Г.Оряховица Елена си вървят през Златарица. Интересно кой им наля масло на Пенчо Чанев и компания