Зам.-областният на Бургас поведе протеста срещу зелените сертификати

OFFNews 20 октомври 2021 в 18:00 2932 0

Снимка Стопкадър: БНР

Над 200 души протестираха часове в Бургас срещу новите мерки и въвеждането на зелен сертификат. В един момент демонстрацията беше поведена от зам.-областния управител на града Асен Боджев. 

Боджев беше назначен в края на май от първото служебно правителство на Стефан Янев

Протестът в Бургас продължи около 4 часа, като демонстрантите блокираха кръстовища и с шествие преминаха по централни булеварди в града. Те отидоха първо пред РЗИ и поискаха да се срещнат с директора на инспекцията д-р Георги Паздеров. От РЗИ обаче отказаха и заключиха вратата, предаде БНР. 

След това протестиращите блокираха за половин час бул. "Сан Стефано", като под блокадата попаднаха 10 автобуса. По-късно те се отправиха към сградата на областната управа. 

Зам.-областният управител Асен Боджев излезе да се срещне с тях и обясни, че съжалява, че се налага да е в "тази позиция", защото трябва да е сред протестиращите и поведе протеста отново към РЗИ. Този път протестиращите бяха приети от директора на здравната инспекция. 

По-късно областният управител на Бургас Мария Нейкова разпространи позиция, с която се разграничава от Боджев:

"Категорично се разграничавам от действията на заместник-областния управител. Изразената от него позиция е лична и е в разрез с позицията на областния управител на област Бургас.

Подкрепям усилията на Министерски съвет за справяне с усложнената ситуация с разпространението на животозастрашаващия вирус.

Призовавам в тези сложни времена да се доверим на медицината, която е призвана да търси решение за опазване здравето и живота на обществото. Нека бъдем отговорни един към друг и споделим отговорността от действията си, за да можем бързо, така както останалите държави, да се справим със сложната епидемилогична обстановка".

Ако мерките не бъдат отменени до полунощ, демонстрантите заявиха готовност за нов протест утре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови