Вложители в КТБ готвят протест пред БНБ

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 17:23 1203 4

Вложители в КТБ планират протест на 11 август от 15 ч. пред сградата на БНБ.

"Поставянето на банката под специален надзор от БНБ създава изключително сериозни и тежки проблеми на нас, вложителите, добросъвестни кредитополучатели, фирми и служители в банката. От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема друго не се случва", пишат вложителите до медиите.

Те са създали и Фейсбук група #КТБalive, чрез която организират протеста.

На него те ще поискат банката да бъде "незабавно отворена", а Управителят и Управителният съвет на БНБ "да започнат да си вършат работата, за която им плащаме и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия".

"Ние не сме по-малко европийци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни", пишат те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.08 2014 в 10:41

Нека не са 5 - 10, а дай боже 50 000, защото това е банката на индустрията, а без индустрия няма икономика. Хазната след месец ще е още по-празна, защото много фирми спират работа и не могат да се разплатят. Тогава ще е страшно за всички. А и КТБ е рана в банковия сектор, който може да се разрасне ако не бъде решен проблема.

09.08 2014 в 09:23

От където дошло-там отишло.
Очаквам на събитието 5-10 души.

08.08 2014 в 19:19

Щом до сега не счупихте главите на гея и свинята дебела, насочете протеста пред редакцията на радио Ереван.

08.08 2014 в 18:13

Вместо група #КТБalive, по ще ви отива #КТБЛакомГъз