Вложители в КТБ готвят протест пред БНБ

OFFNews 08 август 2014 в 17:23 1786 4

Вложители в КТБ планират протест на 11 август от 15 ч. пред сградата на БНБ.

"Поставянето на банката под специален надзор от БНБ създава изключително сериозни и тежки проблеми на нас, вложителите, добросъвестни кредитополучатели, фирми и служители в банката. От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема друго не се случва", пишат вложителите до медиите.

Те са създали и Фейсбук група #КТБalive, чрез която организират протеста.

На него те ще поискат банката да бъде "незабавно отворена", а Управителят и Управителният съвет на БНБ "да започнат да си вършат работата, за която им плащаме и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия".

"Ние не сме по-малко европийци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни", пишат те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови