''ТероРусия!'' Стотици на протест пред руското посолство: Каховка – това сме ние! (видео и снимки)

OFFNews 09 юни 2023 в 19:16 7935 4

Протестът пред руското посолство

Снимка OFFNews / Владимир Йончев

Протестът пред руското посолство

Стотици излязоха на протест тази вечер пред руското посолство в София.

Протестът е организиран от Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна" и е под надслов "Българите срещу руски геноцид - Каховка – това сме ние!".

"Да кажем нашето НЕ на геноцида срещу украинсккия народ и действията на руските фашисти срещу човечеството! Взривяването на Каховската ВЕЦ и унищожаване на мирното население на Украйна, инфраструктурата й е военно престъпление! Запорожката АЕЦ е също под заплаха! Замърсяване на Черно море е въпрос на дни! Мини, снаряди, уламки, фекалии, гробове и трупове...Това е геноцид не само срещу украинския народ, срещу всички нас!" - заявиха организаторите на протеста. 

Всичко, което сме градили цял живот, вече е под вода. Там, където няма вода в момента, там стоят руските окупатори - те насила взимат нашите деца и ги изкарват извън Украйна. Целта на руските окупатори е да унищожат Украйна и украинския народ. Първоначално закарват украинците в мазетата и когато украинците се съпротивляват, просто изчезват. В сградата на полицията в Нова Каховка е имало стаи и мазета за мъчения. Когато взривиха Каховската ВЕЦ, хората, които са били в тези стаи и мазета, просто са се удавили. Загинали са под водата. Има и много хора, които са се удавили в своите домове, разказа пред събралото се множество Андрей Калов - българин от Каховка.

Пристигналите на място демонстранти донесоха детски играчки и вода - изливат я пред сградата на посолството на страната, която те наричат "ТероРусия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

4

хr4

09.06 2023 в 22:39

Пак ли бе, Йончев? Пак ли кляфате след събитията? ЗАЩО не написахте и една дума ПРЕДИ протеста? Защо ни лишавате от удоволствието да преп..аме алкашите?

345

3

Джендо Джедев

09.06 2023 в 22:04

Фатмакът с поличката дали е надзъртал иззад някое перденце? :D

1005

2

eagle60

09.06 2023 в 21:16

Варварството си има име - Русия!

1042

1

danvan

09.06 2023 в 19:49

орките тепърва ще разберат на собствен гръб колко много "приятели" са си създали по света ...

 
X

Да помогнем на украинските деца!