Ранобудните студенти от Велико Търново протестираха пред Общината

OFFNews 20 ноември 2013 в 22:10 2423 1

Протест Снимка: ekcarevec.com
Протест Снимка: ekcarevec.com

Оставка на правителството на Пламен Орешарски поискаха и Ранобудните студенти от Велико Търново, съобщи "Евроком Царевец".

Студентите са възмутени от цинизма, който показват политиците, като не се оттеглят от властта. Във връзка с политиката, провеждана от правителството, съмнителните назначения и скандалите с народни представители, Ранобудните студенти, излязоха на протест.

Повече от 50 души се събраха пред сградата на Общината. Основната част от протестиращаите бяха „Ранобудните студинти”, окупирали 321 аудитория на Великотърновския университет. Сред присъстващите имаше още преподаватели, майки с деца, възрастни хора.

Младежите издигнаха плакати „Откраднахте бъдещето на родителите ми, но моето не го давам”, „Орешарски, нашта седенка остава!”, „В. Търново каза оставка! и т.н. Студентите заявиха, че са наясно с факта, че сама по себе си оставката няма да реши проблемите на страната и за това искат нов обществен договор, който да донесе промяна, а не подмяна, както до сега и рестарт на България. „Искаме да живеем в нормална държава, което означава минимална корупция, високи доходи, прозрачност в управлението, отговорност на управляващите”, заявиха протестиращите.

Те желаят оставката на това правителство, което обслужва мафията, и протестите им ще продължат докато премиерът не я подаде . Студентите излязоха да разбият мита, че “София е България”. Те пожелаха да покажат, че във Велико Търново също искат оставката на правителството въпреки всички скандали, с които се компрометира правителство, то все още не се оттегля от властта. Въпреки толкова месеци протести и ясни искания, то показва, че не се интересува от народния интерес и изпраща полиция, жандармерия и спецчасти срещу мирни протестиращи,заявиха организаторите на протеста. Студентите искат ясно да заявят, че не са съгласни с управлението и го показват. На протеста не се толерираха партийни агитационни материали и провокации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови