Quantcast

Ранобудните студенти: Окупацията остава, даваме възможност на който иска да учи

Владимир Йончев Последна промяна на 17 ноември 2013 в 22:19 14273 62

Софийският университет (СУ)
Софийският университет (СУ)

 

Окупацията на университета остава. Всички ще бъдем в сградата по цял ден и нощ, както досега. Но заедно с това даваме възможност на тези, които се оплакваха, че им пречим да учат, да дойдат в Ректората и да влизат в часовете.

Така лидерът на Ранобудните студенти Ивайло Динев обясни пред OFFNews гласуваното току-що решение на продължаващото от 13:30 часа общо събрание на Ранобудните студенти.

Не прекратяваме борбата, сменяме тактиката. Уличните акции ще зачестят за сметка на пазенето на сградата. Отваряме се за по-голяма подкрепа от останалите студенти, каза Ивайло Динев.

Окупирана остава Аулата на университета. През Централния вход на Ректората ще се допускат само привърженици на Ранобудните студенти.

Съобщението, което Ранобудните студенти разпространиха във фейсбук-страницата си е следното:

ОКУПАЦИЯТА НЕ РЕКТОРАТА НЕ ПАДА!
Искаме да се спре със спекулациите и търсенето на "новината", защото никой не ни помага по този начин. От 13.30 часа започна Общото събрание. То продължава и в този момент. Преди минути бе гласувано едно от предложенията: да се поканят в окупирания Университет колегите от академичната общност, които при желание да проведат свои занятия. Това НЕ означава "падане"! Това означава смяна на тактиката на борба спрямо дългосрочната ни стратегия. Университетът остава под контрола на студентите - ден и нощ. Ние защитаваме морални ценности и не желаем да противоречим на себе си. Защитаваме обща кауза и търсим обединение за постигане на мисията ни. Действията извън университета ще се увеличат. 
Бъдете с нас! 

Първоначалните тълкувания на решението на студентите бяха, че окупацията пада.

Веднага след това имаше прегласуване и още коментари докато се уточни точно какво се решава.

Заседанието продължава и в момента.

Всички студенти, с които OFFNews се свърза, твърдят, че не се отказват от борбата си, но ще я продължат с други средства, които според тях са по-ефективни и решението трябва да се тълкува в този смисъл.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2013 в 18:06

Много е възможно комунистите да подвеждат задкулисно студентите и да им внушават такова поведение, което е изгодно на червените озурпатори,а то е всички да не желаят ГЕРБ да се върне на власт.Ако те са сигурни,че Б.Борисов няма да са върне, тогава сигурно ще изгонят и Орешарски от властта.Така и с помощта на студентите, комунистите този път за дълго ще яхнат овцете.Знае се,че когато ти паднат на аванта тъпи овце ги стрижеш до кожа колкото пъти си поискаш.

18.11 2013 в 16:46

През 1990 г. 80 германци, представители на гражданското движение, окупират щабквартирата на Щази, в която все още работят ок. 25 000 души. Вследствие на тази своеобразна упорита гражднаска окупация в Германия е приет закон досиетата на служителите на бившата държавна сигурност да станат публично достояние, въпреки опитите за отказ и манипулация.

Не се отказвайте, млади студенти, колкото и да сте! Във вас е надеждата за по-светло бъдеще на нашата немила България!

18.11 2013 в 14:36

ДПС-Кърджали освен безплатна екскурзия до София днес дава и закуски. Съветвам тези от БСП, които са били само на вода и кафе, да си потърсят правата

18.11 2013 в 13:04

Ако беше едно простичко искане - нов изборен кодекс - вече щеше да га има. Много повече подкрепа бихте събрали. Вие искахте служебно правителство с тая кауза. Освен това тия вериги, стиснати юмруци ... напомнят на едни пролетарски символи и човек си казва "боже опази от нови революционери". Има и други неща дето ви пазят от последователи... И да попитам: Кой, кой ще плати режийните на Университета за времето на окупацията? Пак аз и такива като мен дето плащат данъци май...

18.11 2013 в 11:50

За протокола: Не съм Балкански. ;)

18.11 2013 в 11:50

Пешко, това е 48-мия пейст който срещам от сутринта. Ако няма какво да кажеш, не го казвай. :)
Драпай си там бубата и заюсвай. СчупИ ми сА скрола от "превъртане".

18.11 2013 в 11:45

Еми бях с влака на ДПС в Китай да събирам хора на протест. местните мангали искат по 20лв .. китайците са по-евтини вече

18.11 2013 в 11:42

http://noresharski.com/
Ако това е медията на протеста, да ти ебем протеста! По-умрял сайт отдавна не бях виждал! А онези глишевци и диневци вътре, половината от които НЕ СА СТУДЕНТИ, а половината от останалата половина са пред изключване, с нечленоразделна дикция въобще не са в състояния да си направят платформа, те едно дървено скеле не могат издигна, какво остава за ИНФОРМАЦИОННА ПЛАТФОРМА!

КЮДЕ? КЪДЕ СА Фтичките на промяната? КЪДЕ СА?
КЪДЕ СЕ ПОТОПИХА пипирудата-сволоч Радха-винода дас? М-мм? Къде е Антоанета Цонева? Къде е талибанът Янакиев? Къде е мИнет Доброволната?
КЪДЕ?
КЪДЕ?
КЪДЕ?

18.11 2013 в 10:28

"такива като теб, драги мой, ако живееха през 1873г..."
Редно е човек да знае своя род и потекло. Да говори от свое име, да знае какво да направили лично неговите предци. Та г-н Николов, къде бяха вашите прадеди през 1873? Може ли отговорите? Знаете ли историята на рода си в тези години?
Или това че мама е дошла от пазарджишко, а тате дошъл да работи в кремиковци след казармата ми стига?

18.11 2013 в 10:23

Като на бесните герберуги, не събраха и 5000 във Филибето! Що ли?
Като си заговорил за проценти, пак там, откъдето ги вадиш тези има и едни други - "54% от българите", за мен е правилно да се каже "от интервюираните" НЕ ОДОБРЯВАТ ПЛЕВНЮ И СМЯТАТ, ЧЕ НЕ Е ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА, а е разделя! Офшорният чехъл на прокопиев ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ НЕЗАБАВНО!