Ранобудните студенти блокираха кръстовището пред УАСГ (снимки)

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2013 в 21:08 3894 23

Снимка: Ранобудните студенти - УАСГ
Снимка: Ранобудните студенти - УАСГ

С флашмоб Ранобудните студенти от УАСГ окупираха за кратко тази вечер кръстовището на бул. Драган Цанков и бул. Евлоги и Христо Георгиеви.

Акцията беше озаглавена "Проправяме път към бъдещето".

Студентите издигнаха и транспарант с надпис "Оставка!".

Протестната акция завърши с последователни викове "Кой?".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2013 в 20:42

Ами то се оказа, че балканският византиец е кастриран, маркиран и обезпаразитен - нали е пуделче на Путев. Виж за лоботомията бая ще трябва да се ръчка с инструмента щото мозъчето му е малко и скита на воля из целия му череп.

09.11 2013 в 13:01

А ти какво си, знаещ-голям червен задник или просто г.з под наем?

09.11 2013 в 12:59

Аз лично ще ти платя лоботомията и кастрацията!

09.11 2013 в 12:58

Браво, kalina! Все още не е късно за лустрация, лустрация ТРЯБВА да има!

09.11 2013 в 12:31

Този форум онагледява една голяма глупост, каквато не бях виждал - Византиец-комунист. :) Колкото до въпроса на Невена: има точна стратегия и знание за това какво ще правим след Оставката: Ще живеем без Орешарски да управлява. Противно на очакванията ви с падането на комунизма живота не свърши. Няма да свърши и след падането на власт от децата на бившите комунистически ръководители и техните кукли.

09.11 2013 в 10:38

С лозунг и гол ентусиазъм не се постига много. Трябва още стратегия и точно знание за това, какво ще правим след "ОСТАВКА"-та. И още, за първи път чувам, че има тарифа от 0,30 лв. за изказано мнение и съм любопитна от къде знаете това.

09.11 2013 в 08:59

Когато искаш да направиш нещо търсиш начин, когато не искаш търсиш причина! Цитирам един мъдър човек. Преди всичко трябва да вярваме в себе си и да правим това което можем и искаме да правим и да не се сравняваме с другите. Правораздаването е такова защото хората се пасивни и търсят по-лесния начин да продължат, но рано или късно разбират, че такъв няма.
Силно се надявам да има повече БУДНИ хора в БЪЛГАРИЯ, като тези симпатични и интелигентни младежи.
И стига с този терминал 2, живеем на най- красивото място на земята - БЪЛГАРИЯ!!!

09.11 2013 в 01:03

Ай не думай бе, сега и парно на няколко сгради на ВУЗ ли ще трябва да плащаме заради оркопаторите? Не следва ли да си ги плащат те сами режийните разходи, и то със стара дата? Може би трябва да им се начисли и данък за ползване на помещенията. Кво ще стане, ако някой реши да уркопира президентския апартамент в някой хотел? Това да не ви е обществена мандра, да я грабите като шумкарите?

09.11 2013 в 00:38

Сигурен съм,че ЕнтИлегентните,Красивите и Умните ще намерят начин да платят сметките за ток и вода на УкОпаторите за м.Октомври защото само 48 човека ползваха тези услуги.А за м. Ноември трябва да плащат и парно.Но ако си мислят ,че ние софиянци ще им плащаме сметките-жестоко се лъжат.

09.11 2013 в 00:12

#OCCUPY девети етаж
Често отправяни упреци към окупаторите и нашите отговори към тях.

1) Вие не предлагате конкретни решения на проблемите в държавата.
Ние не сме политици, а студенти. И все пак окупациите вече провокират широки обществени дебати във вида на работни групи, в които се включват както студенти, така и тесни специалисти.
2) Тук не му е мястото.
Университетите винаги са били огнището на нови духовни течения. Надяваме се студентската вълна за чест и морал в политиката да зарази широки кръгове от обществото. През 1997г. УАСГ е бил окупиран в знак на протест срещу правителството на Жан Виденов. А днес ние едва затваряме един етаж без да спираме учебния процес.
3) Окупация не е начинът.
Целта на Ранобудните студенти е да провокират по-широко обществено внимание, тъй като силата на креативните мирни протести намаля, а управляващите останаха глухи за исканията на хората. Затова те трябва да приемат друга, по-радикална форма. Ранобудните студенти призоваваме всички български граждани към общонационална стачка.
4) Спирате учебния процес.
Университетското ръководство реагира адекватно и още на следващия ден предложи други зали, в които да се провеждат упражненията. Ние не пречим на случването на учебния процес.

5) Вие не представлявате всички студенти.
Хората, вярващи, че държавата има нужда от промяна, са много, но са малко тези, които биха действали.

6) Нищо няма да се промени с оставката.
Оставката е първата крачка от дългия път, който трябва да извървим. В нашето общество вече протичат процеси, които възпитават нетърпимост към беззаконието, корупцията, липсата на прозрачност, цинизма. Гражданското общество ще се превърне в най-важния коректив на управляващите.
7) Вие обслужвате партийни интереси.
Зад нас не стоят политически партии, ние сме активни граждани, които се борят за промяна в системата.

8) Нямате конкретни искания за образованието.
От правителството на г-н Пламен Орешарски, което демонстрира, че работи за мафията, а не за гражданите, ние искаме единствено оставка. Исканията ни за реформи в образованието ще отправяме към всяко следващо правителство.

9) Много сте наивни, бе младежи.
Надеждата умира последна :)