Протестиращите: Вие не сте добре с главата, май

OFFNews 15 ноември 2013 в 19:54 4068 9

Снимка: Константин Павлов
Снимка: Константин Павлов

Около 200 демонстранти се включиха във вечерния протест срещу правителството на Пламен Орешарски.

Пред огражденията около Народното събрание „Ранобудните студенти” насядаха и изпяха българските народни песни „Йовано, Йованке” и „Моме Калино”, след което се обърнаха с гръб към парламента. На загражденията пред Народното събрание има окачени няколко лозунга с надписи „Вие не сте добре с главата, май!”, „Долу паразитите от БСП, ДПС и „Атака”. Един от протестиращите държи плакат, на който пише „Оставка! 155 дни срам”.  Сред плакатите, които носят студентите има един с лика  на Васил Левски, а на другия пише: „00.00.00 времето ви изтече. Оставка”.

Протестиращите пеят и набралата популярност „А Пацо дава оставка, кога я дава - веднага”, както и други песни, посветени на протеста. Пред загражденията пред парламента има поставен плакат с надпис „Цирк дьо Сергей” 16 ноември, във връзка с митинга на БСП в подкрепа на правителство, който ще се проведе утре на Орлов мост. На загражденията пред парламента има окачен лозунг, който гласи: „Италия, мафията ти има много да учи от нашата червена мафия”.

Малко след 20,00 часа по-голямата част от протестиращите се разотидоха. Малка група от тях се запътиха към сградата на БНТ, за да "поздравят" с дежурните освирквания депутата от ДПС Йордан Цонев, който е гост в днешната "Панорама". Малко след Университета демонстрантите бяха посрещнати от отряд на жандармерията, който разгони седящите по пейките младежи с думите "Разотивайте се, това не е място за почивка".

Протестиращите заобиколиха блокадата и пристигнаха пред БНТ, но Цонев ги бе изпреварил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!