Протестиращите от #ГаzWithMe освиркаха Радев на излизане от Президентството

Йоана Георгиева 17 август 2022 в 19:13 10891 21

OFFNews

Снимка OFFNews/ Йоана Георгиева

Румен Радев напуска Президентството

Протестиращите от #ГаzWithMe освиркаха президента Румен Радев на излизане от Президентството.

Те изпратиха президента с възгласи "оставка", предава репортер на OFFnews.

OFFNews/ Йоана Георгиева

Тази вечер, за втора поредна седмица, десетки протестират пред президентството срещу поставянето на България в зависимост от руския природен газ. Акцията под надслов #ГаzWithMe започна в 19:00 ч.

OFFNews/ Ласко Георгиев

"Ценностният избор на България не бива да бъде променян, не трябва да се връщаме към времена на сателитни зависимости. Допреди няколко седмици можех да виждам процесите отвътре, в момента се прекалява с насаждането на страх и паника за това какво може да претърпи България, ако не се разберем с един доставчик на газ и сега трябва да се снишим, надявам се, до това няма да се стигне. Путин и "Газпром" използват газа като оръжие. Ние имаме подписан договор, но Кремъл реши да го прекрати еднолично. България има решение не просто да диверсифицираме доставките. Алтернатива "Газпром" не е. Енергийните доставки винаги са били използвани за шантаж. Тя трябва просто да премине към енергийна независимост и това може да стане чрез енергийна трансформация, екологичните промени все повече ни натискат да преминем към независимост и това е решението за сметките на хората. Първо, гарантиране на диверсификация, пускане на интерконектора, енеригийна и газова ефективност, да видим кои са основните потребители на газ, най-големият потребител е "Топлофикация Софи"я, в София има котловина за геотермална енергия, нещо, което е трябвало да бъде търсено като решение, но не се е търсило, сега това също стои на масата, това е единствената гаранция да преминем към местни енергийни източници, една трета може да отпадне, ако има няколко такива инсталации само в София", заяви бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

OFFNews/ Йоана Георгиева

Протестите започнаха три дни след встъпването в длъжност на служебния кабинет на Гълъб Донев - в петък, 5 август. Тогава се проведоха две демонстрации - на граждани и на "Демократична България". Протестиращите се организираха в социалните мрежи с хаштаг #ГАZwithme - препратка към серията от протести #ДАНСwithme след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3667

24

fik1

18.08 2022 в 16:38

тези нарицания е хубаво да имат поне някаква връзка с реалността, също е желателно да не е проекция т.е да не е нещо, което хората свързват с вгъзродените по-скоро (това е добър пример, като човек ви гледа и слуша, не е за вярване да сте родени по конвенционалния начин)

-3667

22

fik1

18.08 2022 в 10:45

ее разсърдихме еврото, бързо някой да му даде сельодка с червена икра и малко квас да се почувсва пак человек

-1650

21

ob1

18.08 2022 в 09:26

Винкел, на вас така ли ви плащат? Вече и копейки ли няма?

22548

17

dolivo

17.08 2022 в 23:21

лицемер, ползва си телефончиту направено с омразна западняка наука, яде западнярска кухня, почива в гнилия капитализъм,...

също както руски олигарх

тежко...

-3667

16

fik1

17.08 2022 в 23:19

eврака лъсна, че е фен на копейката, той много обича да проектира, първо нарече другите фашисти, после каза че ПП докарвали автобуси, а след като по възродените протести винаги се събират 200 потни чичака с извадени тумбаци от които се лее лой, и се къпят веднъж в месеца да пестят вода, сега вика че антирусоробските протести били некъпани

1810

15

Maxim

17.08 2022 в 22:31

До, евроатлантик-май не си в ред с главата, лекувай се.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки