Протестиращите не дочакаха премиера пред Военния клуб

OFFNews 04 декември 2013 в 19:48 5080 44

Протестиращи чакат премиера Орешарски пред Военния клуб в София. Снимка: Константин Павлов-Комитата

Снимка Константин Павлов-Комитата

Протестиращи чакат премиера Орешарски пред Военния клуб в София. Снимка: Константин Павлов-Комитата

Стотина протестиращи се бяха събрали тази вечер пред Централния военен клуб на бул. "Цар Освободител" в очакване на премиера Пламен Орешарски. 

По предварителна информация, качена на сайта на Министерски съвет, той трябваше да присъства на седмото издание на националния приз "Студент на годината", който се връчи в една от залите на клуба. Няколко студенти искаха да влязат в сградата, но не бяха допуснати от охраната и полицията, защото имената им не присъстваха в списъците, предварително подадени от организацията на студентските съвети.  

Малко след 19,00 часа пред Военния клуб дойдоха демонстрантите, които по традиция се събират пред Министерски съвет. Всички заедно скандираха "Мафия" и "Оставка". Полицейското присъствие в района бе засилено, а движението по "Цар Освободтел" бе блокирано. 

Кръстовището пред Централния военен клуб около 20,30 часа.

 

Протестът на кръстовището на "Раковска" и "Цар Освободител" продължи повече близо два часа. Малко след 21,00 часа повечето демонстрантите се разотидоха и движението бе възстановено.

Неколцина протестиращи обаче упорито изчакаха министър-председателя да си тръгне. Те бяха заели позиции зад Военния клуб, където бяха паркирани автомобилите на премиера и охраната му. Кортежът тръгна внезапно и мина покрай главния вход, за да качи Пламен Орешарски оттам. Протестиращите успяха да изпратят с викове "оставка" само министъра на отбраната Ангел Найденов, който също бе гост на церемонията.

   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!