Протестът във видео: арести, яйца, боя и VEF с Веско Маринов

OFFNews 05 декември 2013 в 20:14 6612 11

Протести срещу готвения закон за МВР на 05.12. 2013 г.   Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Протести срещу готвения закон за МВР на 05.12. 2013 г. Снимка: Сергей Антонов

Енергията на протеста се върна днес: студентите обстрелваха парламента с домати и яйца, през целия ден имаше засилена полицейска охрана, а младеж поздрави служителите на реда с "Нашата полиция" на Веселин Маринов.

Вижте  на какво заприлича сградата на парламента след доматената атака:

 

 Видео: videonews.bg

 

Ранобудните студенти поздравиха служителите на реда с "Нашата полиция" на Веселин Маринов. И специално озвучаване - стар VEF:

 

 Видео: videonews.bg

 

Пред Народното събрание се стигна до сблъсъци между протестиращи студенти и полиция. Сблъсъците започнаха, след като полицията задържа две момичета от протестиращите и ги отведе в една от бронираните камионетки на жандармерията, спряна зад паметника ”Цар Освободител”. Опитите на част от протестиращите да освободят хората, които бяха задържани, доведе до сблъсък между полицията и протестиращите. Полицаите заградиха от три страни малката група от протестиращи, които в момента са на площада. Така джипът на жандармерията с двамата протестиращи успя да излезе от площада.

 

 Видео: videonews.bg

 

Читател на dnevnik.bg изпрати клип от днешния протест на студентите пред парламента. В него той е заснел част от полицаите, които са с маски, както и видеооператора на полицията, който е сред демонстрантите и ги снима. Видеото можете да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!