Протест и антипротест срещу COVID мерките у нас пред здравното министерство

OFFNews 10 ноември 2020 в 20:21 1840 0

Кратко напрежение на протест против действията на властта в борбата с COVID-19 през здравното министерство, предаде бТВ. 

Вчера бе оповестено от ПП АБВ, че ще организират протест-митинг заради неадекватните мерки и решения, които се налагат от управляващите във връзка с пандемията от COVID-19. Събитието бе с начален час 18 пред Министерството на здравеопазването. Съобщено бе, че в събитието ще участват и доц. д-р Атанас Мангъров, адвокат Иван Денев - баща на Христо, абитуриентът от Велико Търново, който почина от коронавирус, д-р Георги Тодоров - лабораторен лекар, практикувал с години в Република Гана в условията на епидемии и зарази и притежаващ солиден опит с овладяването на пандемии.

Поддръжници на COVID мерките се опитаха да прекъснат събитието на АБВ като скандираха "Мангъров-убиец". 

Лидерът на партията Румен Петков прочете приветствие от името на доц. д-р Атанас Мангъров, който не присъства на протеста. В него известният с критиките си срещу мерките инфекционист твърди, че "налаганият страх е част от причините за състоянието, в което се намираме".

Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че Мангъров ще оглави COVID отделението в  Инфекциозна болница в София. "Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус", каза Ангелов.

Не се стигна до ескалация на напрежението. 

От партията са на мнение, че мерките на правителството са неадекватни и хаотични.

По-късно протестиращите против мерките се сляха с антиправителствения протест пред Министерски съвет, който се провежда за 125-а вечер в триъгълника на властта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!