Правосъдие за всеки: Гласът на протеста няма да бъде заглушен

OFFNews 11 ноември 2020 в 23:03 1663 0

Снимка FB/ Правосъдие за всеки

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка сряда пред Съдебната палата, тази вечер раздаде маски -  в отговор на противоепидемичните мерки.

Маските са с логото на "Правосъдие за всеки" и адвокат Велислав Величков коментира, че ще се постарят властта да ги вижда по-често, "защото управляващите се плашат от думата правосъдие, те предпочитат правообслужване".

Адвокат Петромир Кънчев заяви, че новата "запазена марка" на България вече не са красивите долини, планини и чистото море, а проблемите в българското правосъдие. Той допълни, че протестите са показали проблемите у нас и вече за тях знаят всички в европейските институции.

Кънчев каза още, че гласът на протеста няма да бъде заглушен и той ще продължи да се чува - всяка сряда пред Съдебната палата, всеки четвъртък по време на студентския протест, както и всеки петък пред БНТ.

Адвокат Росен Рашков отново коментира предложената съдебна ваканция - ако тя се случи, "гражданите ще получават между 3 и 5 процента правосъдие, но пък пълен размер прокуратура, пълен размер следствие и пълен размер полиция." 

Петромир Кънчев заяви, че ако правото на правосъдие бъде ограничено или отказано, те ще продължат да излизат на протест пред Съдебната палата не само в сряда, но и в други дни.

Адвокат Силвия Петкова цитира покойния доц. Кристиан Таков: "България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло...Ще се става!" Според нея протестът олицетворява думите на Таков.

Велислав Величков съобщи още, че следващата сряда думата ще бъде дадена на интелектуалците: "Нека подкрепим хората на изкуството, хората на духа."

По традиция протестът завърши с шествие до Ларгото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови