От протест към политики: лекция на Соли Йозел

OFFNews 09 декември 2013 в 18:00 1984 0

Червената къща
Червената къща

Лекция на тема "От протест към политики: неясните пътеки на движенията на средната класа" ще изнесе днес политическият анализатор Соли Йозел в Червената къща. 

OFFNews.bg ще излъчи на живо лекцията, която започва в 18.30 ч.

Соли Озел е един от водещите външно-политически анализатори в Турция. В момента е преподавател по международни отношения и политически науки в университета Кадир Хас в Истанбул и колумнист на турския ежедневник Habertürk.

Анализите му се публикуват в издания като Sabah, Newsweek Türkiye, Washington Post. Бил е главен редактор на турското издание на списание Foreign Policy. Соли Озел защитава докторат по политически науки в Калифорнийския университет в Бъркли. Преподава в много престижни университети в САЩ, Европа и Турция.

Лекцията е от поредицата „Мемориални лекции Джу”, организирани от Център за либерални стратегии в памет на Юлия Гурковска (1945-2001).

През 2002 г. Център за либерални стратегии постави началото на ежегодните мемориални лекции Джу в памет на Юлия Гурковска (1945-2001 г.). Джу е била член на управителния съвет и програмен директор в Центъра за либерални стратегии от 1996 до 2001 г. Тя се присъединява към ЦЛС, след като обикаля света по море, занимава се с кино и музика и навлиза в политиката като началник на кабинета на първия демократично избран президент на България.

 

 


Live streaming by Ustream

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews