Хиляди земеделци на протест пред МЗХ утре

OFFNews 18 октомври 2015 в 19:20 4023 1

Над 3000 земеделски производители от цялата страна ще излязат на протест на 19 октомври от 12.00 ч. Протестът, който ще се проведе пред сградата на Министерството на земеделието и храните, е насочен срещу незаконните и неправомерни действия на ресорния зам.-министър на земеделието и храните Васил Грудев, отговарящ за ПРСР, пише "Дарик".

Той неправомерно и в нарушение на всички административни процедури еднолично, и въпреки категоричното несъгласие на експертите, участвали в работните групи, променя наредби точно преди излизането им в Държавен вестник. Благодарение на тези промени в последния момент, единствените, които ще бъдат облагодетелствани са фирми на близки до Васил Грудев съветници, алармират от Асоциацията на земеделските производители.

Ние искаме да помогнем на министър Десислава Танева и призоваваме министър-председателя Бойко Борисов да чуе истината за действията на Васил Грудев, и да се освободи от псевдоексперта, който ще бъде единственият отговорен за спирането на цялата ПРСР. Призоваваме ги да не допуснат името на България да бъде опетнено и българското земеделие да стане заложник на един самозабравил се зам.-министър и псевдоексперт, заявяват още земеделските производители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови