Френският посланик: Причините за протестите са в последните 25 години

OFFNews 23 ноември 2013 в 15:41 3246 10

Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан Снимка: Нова телевизия
Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан Снимка: Нова телевизия

Причината за протестите в България не са в настоящото правителство. Проблемът съществува от 25 години.

Това заяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан пред Нова телевизия. Според него още от 90-те години България е измъчвана от "доста високата корупция". Дипломатът обаче посочи, е междувременно са взети и мерки срещу това, като за пример посочи дейността на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

"Хората са по улиците, защото нещата не са се променили достатъчно за 20 години. В една демокрация е нормално човек да не бъде винаги доволен. Разликата между тоталитарния режим и демокрацията е, че при втория човек има право да каже, че не е доволен. Трудността е недоволството да се превърне в политическо действие. Към момента аз не успявам да разбера много добре каква е целта на тези протести, може би защото все още не съм разговарял достатъчно с протестиращите", коментира още френският посланик.

 По думите на Касвие Лапер дьо Кабан най-голямото доказателство, че българите не са доволни от политиците, е ниската избирателна активност на парламентарните избори. "Това показва, че българите имат умерено доверие в партиите, които искат да управляват. Това е малко обезпокояващо", смята Дьо Кабан .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!