Quantcast

Френският посланик: Причините за протестите са в последните 25 години

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2013 в 15:41 2648 10

Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан Снимка: Нова телевизия
Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан Снимка: Нова телевизия

Причината за протестите в България не са в настоящото правителство. Проблемът съществува от 25 години.

Това заяви посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан пред Нова телевизия. Според него още от 90-те години България е измъчвана от "доста високата корупция". Дипломатът обаче посочи, е междувременно са взети и мерки срещу това, като за пример посочи дейността на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

"Хората са по улиците, защото нещата не са се променили достатъчно за 20 години. В една демокрация е нормално човек да не бъде винаги доволен. Разликата между тоталитарния режим и демокрацията е, че при втория човек има право да каже, че не е доволен. Трудността е недоволството да се превърне в политическо действие. Към момента аз не успявам да разбера много добре каква е целта на тези протести, може би защото все още не съм разговарял достатъчно с протестиращите", коментира още френският посланик.

 По думите на Касвие Лапер дьо Кабан най-голямото доказателство, че българите не са доволни от политиците, е ниската избирателна активност на парламентарните избори. "Това показва, че българите имат умерено доверие в партиите, които искат да управляват. Това е малко обезпокояващо", смята Дьо Кабан .

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2013 в 23:58

Нищо "отчайващо" няма в излизането от ЕС. Само въпрос на сметки. България преди да влезе в ЕС просто не беше най-бедната страна в Европа, в каквато обаче се превърна сега. Изводът е, че влизането в ЕС не само че с нищо не ни е помогнало, но ни е запратило направо на дъното. Така че по-надолу няма накъде.

Освен това решението за членство в ЕС беше взето волунтаристично от шепа прозападно настроени и мотивирани политици, без допитване до народа за неговото мнение. По такива важни въпроси, както членството в ЕС и НАТО, задължително трябваше да се проведат общонародни референдуми. И сега не е късно. Нека хората сами решат и сами поемат отговорност - дали искат страната да членува в ЕС и НАТО.

Потенциалът на формиращата се евразийска зона за свободна търговия с Митническия съюз е близо три пъти по-висок от европейския, което означава формирането на единен пазар с 1,406 милиарда потребители.Европейският съюз може да се противопостави на това с пазар само от от 550 милиона души. По този начин, ако към потенциалната свободна зона на Митническия съюз се присъединят Армения, Киргизстан, Сирия и Виетнам, то пазарът на организацията ще стане най-големият в света с потенциал 1,503 милиарда потребители.

23.11 2013 в 23:37

"ХораТА са по улиците" звучи малко пресилено, примерно днес "хораТА" са цифром и словом "ОКОЛО" 50 лица, от които никой не може да разбере ясно "каква е целта на тези протести".

Лозунгът "Оставка" е само претекст, и зад него се крият мераците на бившия диктатор генерал Тиква, едноличен собственик на Първа Частна Партия ГРОБ, дя се върне обратно на власт, за да мори народа и да граби със своята шайка бивши физкултурници, каратисти, охранители, мутри, партийни секретари и третокласна номенклатура.

Този посланник на Франция изглежда интелигентен човек, съмнявам се, че очаква от протестиращиге, които са просто едни изпълнители, да научи истината. Принуден е да спазва официалната политическа линия. Ако е от Париж, сигурно знае, че "Веолия" не струват, и ако французите си ги изтеглят сами, вместо да чакат да бъдат позорно изгонени, (както и ще се случи), значително ще подобрят имиджа на Франция в България.

23.11 2013 в 18:46

На някои очевидно не им е удобно да видят смисъла на протестите. Зад фасадното лице на българската демокрация стои една от най-ретроградните мафии - рубладжийската, която задкулисно и безпардонно манипулира единствено в своя изгода целия обществено-политически живот. Значи на онези, които твърдят, че не разбират простестите, им изнася този морал !

23.11 2013 в 18:46

Г-н Лапер,
Целият политически живот в БГ е една гигантска лъжа ! Нито БСП е лява партия, а точно обратното - конспиративен картел на олигархическия капитал ! Нито ДПС е движение за права и свободи, а точно обратното - мафиотска структура на обръчи от фирми за погазване на правата на гражданите и свободата на пазарните отношения ! Нито АТАКА е националистическа партия, а точно обратното - оръдие за потъпкване на националния интерес в полза на чужди рубладжийско-имперски интереси ! Тая уродлива тройна коалиция, докопала се до властта с измама, спря изпълнението на най-важните БГ инфраструктурни проекти, занемари финансирането на здравеопазване, животновъдство и другите жизнено важни отрасли, вкара държавата в анархия, даде карт бланш на заробването ни от руската енергийна мафия и бърза да се нагуши с парите от заеми, които увеличават външния ни дълг и които нашите деца трябва да погасяват десетилетия напред ! ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ ДО ОТСТРАНЯВАНЕТО НА МАФИОТСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ МОДЕЛ !

23.11 2013 в 17:41

Разликата между тоталитарния режим и демокрацията не е само в говоренето. Съществената разлика е в това, че тоталитаризмът има тотален предварителен административен /силов/ контрол на всяка човешка дейност, а демокрацията вместо това има ефективни институции за последваща санкция при незаконни действия - това е реалната демократична превенция.

23.11 2013 в 17:35

Аз искам най-много, но първо да минат евро изборите да видя дали ще се оредя, ако не успея всички наши симпатизанти ще искат да се обединим с евразийския съюз.

Фор мадър Раша бичес.!.

23.11 2013 в 17:19

Положението е отчайващо. Навалицата иска излизане от Европейския съюз.

23.11 2013 в 16:41

същия глупак, като теб. :)

23.11 2013 в 16:26

Още един глупак.

23.11 2013 в 16:05

Цел на протестите: ОСТАВКА!