Едночасова стачка в 20 дирекции "Социално подпомагане"

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2015 в 10:27 7572 2

Снимка БГНЕС/БНР

20 дирекции "Социално подпомагане" провеждат едночасова предупредителна стачка днес.

Тя започна в 10 ч. и приключва в 11 ч.

Служителите искат увеличение на заплатите с 20% и подобрение на условията на труд.

Средната заплата в сектора е 646 лева. Тя е с 30% по-ниска от средната в държавната администрация, каза Ефтим Боюклиев, председател на Федерацията на служителите от администрацията към КТ "Подкрепа".

Не работят служителите в 4 от 9-те столични дирекци, както и в дирекции в Пловдив, Пазарджик, Сливен, Стара Загора, Враца, Велико Търново, Варна, Харманли.

Според директора на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов за да се удовлетворят исканията, трябва или да се промени Законът за държавния бюджет, или да се съкратят част от служителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2015 в 11:35

Слушам по БНР коментарите на директори в Агеница "Социално подпомагане", как използват радиото за демагогията си. На въпросът на водещата дали имат гражданската подкрепа, те се изредиха един след друг да обясняват как срещат широка ражданка подкрепа без да цитират нието една статистика или факт.
АСП е една престъпна институция, която е извършила много престъпления в сферата правата на детето и като цяло социално подпомагане. Ефективността им клони до нула, а бюджетът им е доста раздут. Съмнителни кадри със съмнителна квалификация се подвизават из структурите им. На който и семинар да се появят техни представители, гражданите само са камъни не са ги замеряли. Нека извадят статистика за гражданската подкрепа, за която твърдят.
Накрая ще се окаже като протестът с полицаите - голям бюджет, раздут и некомпетентен кадрови състав, неефективност и репрес и насилие над гражданите. Надявам се да има достойни граждани, които са заснели или записали престъпленията на социалните работници.

09.07 2015 в 10:55

Я да се пробват в частни сектор.