Десетина привърженици на Александър Томов блокираха бул. Черни връх в София

OFFNews 20 септември 2020 в 17:58 5063 0

Снимка БГНЕС/БНР

Десетина участници в националната конференция на движение "Заедно" с лидер Александър Томов блокираха движението по булевард "Черни връх" в София близо до хотел "Маринела" около 15 ч, съобщава БНР. Те искат оставките на премиера и главния прокурор, също като продължаващия 74-и ден протест, който традиционно се провежда в "триъгълника на властта" - между Министерски съвет, бившия Партиен дом, където сега се помещава Народното събрание, и Президентството.

Преди блокадата конференцията на движение "Заедно" прие решение да работи за сформиране на широка програмна коалиция, която да поеме управлението на България и призова политическите организации, подкрепящи протестите да се обединят в името на политическа промяна.

"Нека партиите да отстъпят място на гражданското сдружение. Нека забравим за политическите различия и лидерските амбиции. Нека дадем възможност на тези, които са грешали в миналото, да се поправят сами и да преодолеят стари заблуди", заяви един от участниците в блокадата.

От събота вечерта гражданският проект "Демокрация и законност" разпъна палатка пред президентството и започва да събира сигнали за корупция, които ще изпрати на европейските институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !