Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Ден 93: Сблъсъци пред националната телевизия. Обект на гнева стана евродепутатът Андрей Новаков (видео)

Петото Народно въстание ще е идния петък

OFFNews Последна промяна на 09 октомври 2020 в 20:21 9216 0

До сблъсъци между демонстранти и полицията се стигна в 93-ия ден от протеста. Това се случи пред сградата на БНТ, където се бе събрало множество, за да "посрещне" гостите на "Панорама". Потърпевш бе евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

На излизане от националната телевизия Новаков бе наобиколен от хората, но те веднага бяха отблъснати от органите на реда.

Около 22 часа Новаков бе посрещнат от протестиращите с викове "Оставка", "БКП", "Мафия", "Боклуци". Сградата на националната телевизия бе обградена от полицаи и коли. Протестиращите се опитаха да последват евродепутата, но им беше попречено от униформените. Стигна се до физически сблъсъци и упреци за упражнено насилие, включително над майка с дете. . 

Следващото Велико народно въстание ще е на 16 октомври, петък, обяви Отровното трио малко по-рано пред Триъгълника на властта.

"Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем!", заявявиха организаторите на протест от Отровното трио - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов. 

"След Бойко няма да дойде някой по-корумпиран, защото ще знае, че го чака същата съдба. Няма да се откажем, каквото и да е цената, колкото заплахи и бой да има към нас", каза от трибуната протестиращ. 

"И сняг да завали, пак ще сме тук. Управляващите получиха здрав ритник в меките части. Съревновават се, измислят си. Това е безхаберие. Те даже хунта не са, това е елементарна улична сган. Направихме грешка да им позволим да останат на власт толкова време, заяви проф. Минеков.

"Според едно проучване доверието в прокуратурата е 12%, в правителството – 7%, по времето на Жан Виденов беше 11%, а доверие в протеста – 70%. 2/3 подкрепят. Ако прибавим и пенсионерите, които все още се страхуват да изкажат мнението си, подкрепата в протеста щеше да е 90-95%. Не знам дали забелязахте, че тези нещастници са се заели да вършат добрини, защото много обичат хората. Сега ще се спукат от любов. Това става с току-що взетия 5-милиарден дълг. Децата, които сега взимат по 40 лв., ще връщат по 100 лв., пенсионерите, които взимат по 50 лв., ще връщат двойно".

Не трябва да им даваме спокойствие. Нека им пожелаем оставка", допълни проф. Вилислав Минеков.

"България била наказана с тази резолюция. Не! Властта в България е наказана с тази резолюция", каза от трибуната Арман Бабикян. Тези, към които се обръщаха с „другарю“, станаха „господине“ набързо. Щом ги посочиш с пръст, че крадат, ставаш веднага родоотстъпник, заяви Бабикян.

"Ние не сме наивници и знаем, че няма да дойде някой от Брюксел, за да ни уволни премиера. Няма да дойде нито един началник, за да ни уволни мутрите. Началникът в тази страна е суверенът, а това сте всички вие", обърна се към хората той.

"Следващото 5-о Велико народно събрание ще е на 16 октомври, петък, от 17 часа", обяви Хаджигенов. По думите му ще има и изненади. "Треперете, ГЕРБ, треперете! Пето Велико народно въстание, последно", допълни  той. 

Малко след 21 ч протестиращите се събраха пред сградата на БНТ, където по това време се излъчва предаването "Панорама", за да искат оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

Демонстрантите блокираха автомобил, паркиран пред бизнес центъра срещу сградата на БНТ. Към сградата полетяха сурови яйца. Протестиращите блокираха с дървета страничния вход на телевизията, откъдето обикновено извеждат гостите на предаването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови